Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideEvenimentePPRM

Congresul IV Extraordinar al Partidului Popular din Republica Moldova

|versiune pentru tipar||
PPRM / 21 martie 2015
Congresul IV Extraordinar al Partidului Popular din Republica Moldova

Pe 21 martie, la Chişinău, a avut loc Congresul IV extraordinar al Partidului Popular din Republica Moldova, eveniment care a întrunit delegaţi din toate raioanele republicii.

Obiectivul de bază al congresului a fost analiza situaţiei social-politice din ţară de după alegerile parlamentare din toamna anului 2014 şi pregătirile pentru alegerile locale generale din 2015.

Prezent la congres, preşedintele PPRM, Alexandru Oleinic, a punctat sarcinile pe care şi le propune PPRM pentru alegerile locale din 2015. Principalul obiectiv al partidului pentru viitoarele alegeri locale generale este consolidarea echipei de candidaţi la funcţia de primari în cele 898 de primării, 1120 consilieri raionali şi 10630 consilieri săteşti, comunali şi orăşeneşti.

De asemenea, delegaţii la congres au confirmat modificările statutului, prin care sigla PPRM va deveni MĂRUL — simbolul electoral al Partidului Popular.

La finalul congresului, delegaţii au adoptat în unanimitate un apel către forţele politice din Republica Moldova la unitatea poporului şi a partidelor politice pro-naţionale şi pro-europene, pentru identificarea şi consfinţirea priorităţilor naţionale.