Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideEvenimentePUM

Congresul V Extraordinar al Partidului Umanist din Moldova

|versiune pentru tipar||
PUM (astăzi PPDM) / 27 martie 2011
Congresul V Extraordinar al Partidului Umanist din Moldova

Pe 27 martire 2011, la Chişinău, şi-a desfăşurat lucrările Congresul V extraordinar al Partidului Umanist din Moldova, eveniment la care au participat 432 de delegaţi din cei 435 aleşi de organizaţiile teritoriale ale partidului şi 25 de invitaţi.

Forul a luat în dezbatere situaţia politică şi social-economică din ţară, probleme ce ţin de activitatea partidului în perioada dintre congrese dar şi despre participarea formaţiunii în alegerile generale locale.

Delegaţii la congres au votat în unanimitate schimbarea denumirii din Partidul Umanist în Partidul Popular Democrat din Moldova şi au fost aprobate noile redacţii ale Statutului şi Programului partidului. De asemenea, congresul l-a confirmat pe Valeriu Pasat în funcţia de preşedinte al PPDM, totodată, a fost ales Consiliul Naţional, Comisa de revizie şi control şi Comisia de etică şi arbitraj.

Liderul PPDM, Valeriu Pasat, a ţinut şi o conferinţă de presă la 29 martie, în cadrul căreia a relatat despre deciziile congresului, precizînd că “schimbarea denumirii ne va permite să lărgim aria de discuţii cu alegătorii, deoarece aceasta aduce după sine şi schimbarea doctrinei politice a partidului. Noua doctrină îmbină atît ideile liberale, social-democrate, cît şi socialiste”. Pasat susţine că, în virtutea noilor schimbări în cadrul partidului, mesajele de bază rămîn aceleaşi — consolidarea statalităţii Republicii Moldova, predarea disciplinei Bazele ortodoxiei în şcoli, aderarea RM la Uniunea vamală Rusia-Belarus-Kazahstan.