Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiComune

Comunicat de presă al Blocului “Moldova Democrată”

|versiune pentru tipar||
AMNPDMPSL / 23 iunie 2004
Blocul “Moldova Democrată” îşi exprimă profunda indignare în legătură cu atacul banditesc asupra reporterului de investigaţii al săptămînalului “Timpul”, Alina Anghel. Conjunctura în care ziaristei i-au fost aplicate lovituri extrem de grave, inclusiv în cap, indică direct cine sînt făptaşii fărădelegii.

Este o ruşine pentru conducerea ţării şi pentru Preşedintele V. Voronin personal că această agresiune în stil stalinist survine în ziua aniversării a 14 ani de la adoptarea declaraţiei de suveranitate a ţării noastre. Este regretabil faptul că, după ameninţările verbale făcute de unii exponenţi ai puterii, s-a trecut la acţiuni de intimidare fizică.

Sîntem siguri că nu este deloc întîmplător faptul că atacul a fost organizat în ajunul examinării la Curtea de Apel a dosarului intentat împotriva ziarului “Timpul”, în care Alina Anghel figurează ca învinuit. Sîntem convinşi că agresiunea are drept scop înfricoşarea ziariştilor de la instituţiile mass-media neafiliate puterii.

Ne adresăm către organele abilitate de a examina cazul şi să antreneze în investigarea lui specialişti independenţi, inclusiv de peste hotarele ţării, chiar dacă avem serioase dubii că făptaşii adevăraţi vor fi deferiţi justiţiei. Facem apei către OSCE, Consiliul Europei, organizaţiile naţionale şi internaţionale să intervină pentru a opri răfuielile politice ale reprezentanţilor puterii faţă de mass-media independentă din Republica Moldova.

Totodată, Blocul “Moldova Democrată” atenţionează guvernarea comunistă asupra faptului că asemenea tentative de revenire la practicile kaghebiste pot provoca populaţia la acţiuni de nesupunere civică, destabilizînd astfel grav situaţia din ţară.

Serviciul de presă al BMD
Declaraţia Blocului “Moldova Democrată” Comunicat de presă al Blocului “Moldova Democrată”