Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiComune

Comunicat de presă al Blocului “Moldova Democrată”

|versiune pentru tipar||
AMNPDMPSL / 23 iunie 2004
Blocul “Moldova Democrată” (BMD) cere conducerii ţării, cel tîrziu pînă la 1 octombrie 2004, să dubleze salariile în învăţămînt, medicină şi alte sfere sociale. Această poziţie a fost adoptată la şedinţa Consiliului Coordonator Naţional (CCN) al Blocului. Membrii lui au accentuat că actuala guvernare denaturează situaţia reală a angajaţilor bugetari, a pensionarilor, precum şi a altor grupuri socialmente vulnerabile.

Salariul mediu în domeniile menţionate acoperă doar a treia parte din costul coşului minim de consum, care a depăşit 1500 de lei. Doar în anul 2003 peste 5 mii de profesori au abandonat instituţiile de învăţămînt, iar din instituţiile medicale au plecat peste 11 mii de specialişti. Mărirea imediată cu cel puţin o sută de procente a nivelului de remunerare se impune pentru a opri exodul de cadre calificate, în special, din învăţămînt şi din medicină, consideră conducerea Blocului.

Blocul “Moldova Democrată” denunţă caracterul declarativ, practicat de conducerea actuală a ţării, care încearcă să imite buna funcţionare a Guvernului şi grija faţă de oameni. La şedinţa CCN s-a accentuat că salariul mediu pe ţară trebuie să depăşească necesităţile minime de existenţă şi Blocul fixează pentru sine acest obiectiv ca pe unul prioritar.

Blocul “Moldova Democrată” a fost format acum o lună de către PDM, AMN şi PSL, în care s-au reunit 15 formaţiuni politice de orientare democratică. Actualmente, BMD se află întru-un proces intens şi activ de pregătire a structurilor şi programelor sale politice.

Serviciul de presă al BMD
Comunicat de presă al Blocului “Moldova Democrată” Comunicat de presă al Blocului “Moldova Democrată”