Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiComune

Comunicat de presă al Blocului “Moldova Democrată”

|versiune pentru tipar||
AMNPDMPSL / 29 iunie 2004
Etapa iniţială de dezvoltare a structurilor Blocului “Moldova Democrată” (BMD) s-a încheiat la 26 iunie 2004, prin organizarea primei reuniuni a echipelor de nivel central şi regional. Adunaţi la Chişinău, din practic toate zonele ţării, cca 300 de delegaţi au confirmat obiectivele strategice ale Blocului şi s-au angajat să lucreze în comun pentru a le realiza.

Exprimată de Preşedintele Blocului, dl Serafim Urechean, misiunea “Moldovei Democrate” este să asigure dezvoltarea reală, dinamică şi democratică a ţării, să rezolve problemele adevărate ale oamenilor. Acest deziderat, abordat cu maximă responsabilitate, trebuie să consolideze rîndurile Blocului, să atragă susţinerea populaţiei pentru a cîştiga alegerile parlamentare din 2005 şi a prelua guvernarea în Republica Moldova.

Serafim Urechean, în calitate de Preşedinte al BMD, a ţinut un discurs programatic, în care a punctat cele mai stringente probleme ale ţării, devierile de la normele democratice şi general-umane comise de actuala putere de stat, precum şi soluţiile eficiente, echitabile şi operative, pe care le vede “Moldova Democrată”.

Propuneri de catalizare a activităţii BMD în teritorii au avansat în luările lor de cuvînt dnii D. Braghiş, D. Diacov, V. Untilă. Ei sunt vicepreşedinţi ai “Moldovei Democrate”, la fel ca şi dl O. Serebrian, reprezentat în prezidiul reuniunii de către dl V. Streleţ, colegul său de partid.

Prima reuniune republicană a BMD, după o discuţie colegială şi constructivă, s-a încheiat pe un ton mobilizator, anunţîndu-se sarcinile de bază atît pentru echipele centrale, cît şi pentru cele regionale. La Chişinău deja se elaborează documentele programatice, iar în teritorii urmează ca în fiecare localitate să fie organizate şi activate echipe de lucru ale Blocului “Moldova Democrată”.

/Alianţa Moldova Noastră, Nr.10 (157), Sîmbătă, 10 iulie 2004/
Comunicat de presă al Blocului “Moldova Democrată” Guvernarea comunistă creează pericole serioase pentru procesele democratice din societatea moldovenească