Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiComune

Scrisoare deschisă liderului PPCD şi proprietarului ziarului FLUX, dlui Iu. Roşca

|versiune pentru tipar||
AMNPDMPSL / 16 iulie 2004
Din cîte am înţeles, Dvs., la postul de radio “Antena C” şi apoi în ziarul subordonat, aţi lansat zvonul precum că, recent, am avut nişte întîlniri “cu uşile închise” cu preşedintele republicii, dl Vladimir Voronin. Pe parcursul unei săptămîni, pe marginea acestui zvon încercaţi să creaţi diferite scenarii şi combinaţii pe care vă străduiţi să le prezentaţi alegătorilor drept informaţii veridice: precum că, împreună cu Voronin, punem ceva la cale şi toate acestea îndreptate împotriva lui Urecheanu.

Noi nu considerăm că trebuie să dezminţim lucruri care nu sunt adevărate. Voi ştiţi cel mai bine că aceste fapte sunt inventate, deoarece sunteţi chiar autorii acestor zvonuri. Mai mult decît atît, dl Roşca a recunoscut deja şi în alte cazuri, în faţa instanţei de judecată, că a răspîndit zvonuri care nu erau adevărate. În consecinţă, dorim să preîntîmpinăm cititorii ziarului FLUX că astfel de aberaţii nu fac onoare unui partid parlamentar şi cu atît mai mult minciuna nu ar trebui să fie folosită ca argument de un partid ce se intitulează drept creştin şi democrat.

Această situaţie demonstrează o dată în plus că atît dl Roşca, cît şi partidul său nu privesc cu ochi buni consolidarea forţelor politice de orientare democratică. Ei mai trăiesc cu gîndul ca prin astfel de scorniri să convingă lumea că sunt unicii democraţi în Moldova. În acelaşi timp, ziarul patronat de Roşca scrie că deţine aceste informaţii din surse demne de încredere de la preşedinţie. Apar, astfel, mai multe întrebări logice: oare nu cumva preşedinţia este interesată să circule astfel de zvonuri, oare nu cumva Roşca face jocul lui Voronin sau poate că între ei există şi o înţelegere?

În ciuda eforturilor disperate atît ale comuniştilor, cît şi ale foştilor frontişti, vă asigurăm că Blocul “Moldova Democrată” va supravieţui atacurilor şi insinuărilor puse la cale de oponenţi şi va demonstra coeziune şi voinţă politică clară pentru realizarea unor schimbări cu adevărat democratice în R. Moldova, fapt ce va deschide calea reală pentru ţara noastră spre o Europă unită.

Dumitru Braghiş, Dumitru Diacov, vicepreşedinţi ai Blocului “Moldova Democrată”

/Timpul, nr. 28 (136), 16 iulie 2004/
Declaraţie în legătură cu verdictul Curţii Europene pentru Drepturile Omului în cazul “Ilaşcu şi alţii contra Moldovei şi Rusiei” Comunicat de presă al Blocului “Moldova Democrată”