Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiComune

Blocul “Moldova Democrată” nu se va lăsa intimidat de agresivitatea puterii

|versiune pentru tipar||
AMNPDMPSLPEMAVE (astăzi PVE) / 17 noiembrie 2004
Blocul “Moldova Democrată” îşi exprimă profunda îngrijorare în legătură cu degradarea bruscă, în ultimul timp, a climatului politic din Republica Moldova. Aflîndu-se, după patru ani de guvernare defectuoasă, în total declin politic înainte de alegeri, văzînd că îi fuge pămîntul de sub picioare, guvernarea comunistă a recurs la acţiuni represive împotriva Opoziţiei, operînd arestări pe criterii politice în structurile administraţiei publice ale Municipiului Chişinău, condus de către Primarul General, Serafim Urechean, lider al Blocului “Moldova Democrată”. Persecutările metodice şi agresive a funcţionarilor publici demonstrează clar că structurile de drept din Republica Moldova execută comenzi politice. Asistăm, în mod evident, subordonarea deplină a puterii a treia partidului de guvernămînt.

În condiţiile revenirii la practici totalitare, componentele Blocului “Moldova Democrată” — forţa politică rezultată din unirea principalelor formaţiuni democratice din ţara noastră — îşi reafirmă deplinul angajament pentru valorile democraţiei şi se declară obligată să apere legal Constituţia şi drepturile omului. În pofida oricăror acţiuni de intimidare şi de represiune din partea comuniştilor, BMD devine o formaţiune tot mai unită, ce se consolidează în jurul ideii de salvare a democraţiei în Republica Moldova.

Indiferent de numărul de arestări, de ameninţările agresive ale puterii, Blocul “Moldova Democrată” va funcţiona şi nu se va lăsa intimidat de represiunile puterii. Populaţia noastră, fiind tot mai conştientă de pericolul instaurării unui regim comunist, vede în BMD singura forţă capabilă să opună rezistenţă şi să detroneze, în viitoarele alegeri, actuala putere anacronică. Metodele pe care le aplică astăzi guvernarea comunistă în societate denotă agonia unui clan ce trebuie să plece ireversibil.

BMD cheamă toate forţele sănătoase din societate să se unească, pentru a da împreună o ripostă adecvată complotului comunist împotriva democraţiei.

Serviciul de presă al BMD
Adresare a Primarului General al municipiului Chişinău către colaboratorii organelor de drept Declaraţie a Blocului “Moldova Democrată”