Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiComune

Apel al PL, PLDM şi AMN către societatea civilă din Republica Moldova, oamenii de ştiinţă şi cultură, oamenii de afaceri, membrii asociaţiilor şi societăţilor neguvernamentale şi toţi oamenii de bună-credinţă

|versiune pentru tipar||
PLPLDMAMN / 21 iulie 2009

Stimaţi concetăţeni,

Republica Moldova se află într-un moment istoric. Alegerile parlamentare anticipate din 29 iulie ne oferă şansa să respingem hotărât trecutul comunist, identificat cu sărăcie, foamete, deportări şi alte crime împotriva propriului popor. Avem şansa de a alege perspectiva unui trai civilizat, într-un stat de drept, bazat pe valorile democratice, în care fiecare om devine stăpân pe destinul său. Actualele alegeri parlamentare vor hotărî soarta fiecărui cetăţean în parte şi vor determina cursul de dezvoltare al Republicii Moldova în general, pentru mulţi ani înainte.

Derutaţi de faptul că, de data aceasta, nu vor putea câştiga alegerile prin fraudă, comuniştii au mobilizat întregul lor arsenal propagandistic pentru a dezinforma populaţia şi a manipula opinia publică, pentru a calomnia şi discredita partidele de opoziţie, pe liderii lor. Aparatul de stat, inclusiv structurile de forţă, instituţiile publice radio şi tv, în mod fraudulos, au fost puse la cheremul partidului comuniştilor. În condiţiile actualei crize politice, prin dezinformare şi manipulare, comuniştii au creat în mijlocul unui segment de populaţie o stare de incertitudine şi confuzie. Din păcate, ostatici ai propagandei comuniste au devenit, uneori, chiar părinţii şi buneii noştri, fraţii şi surorile noastre, apropiaţii şi vecinii noştri. Într-un adevărat vid informaţional s-au pomenit oamenii simpli de la sate. Este de datoria tuturor celor mai informaţi să-i ajutăm pe apropiaţii noştri să se orienteze în actuala situaţie politică deloc simplă.

Partidul Liberal, Partidul Liberal Democrat din Moldova, Alianţa “Moldova Noastră” fac apel către adepţii şi simpatizanţii lor, îndeosebi către reprezentanţii intelectualităţii, către oamenii de ştiinţă şi cultură, oamenii de afaceri, membrii asociaţiilor şi societăţilor neguvernamentale şi către toţi oamenii de bună-credinţă, să se implice mai activ în mobilizarea electoratului cu viziuni democratice. În zilele care au rămas până la alegeri, discutaţi sufleteşte şi cât mai sincer cu toţi oamenii apropiaţi. Cei din Chişinău şi alte oraşe, mergeţi acasă, la ţară, la rudele dumneavoastră, mai ales la cei în vârstă, cei, pe care sărăcia comunistă i-a obligat să muncească peste hotare, cei cărora le lipseşte posibilitatea de a se deplasa la baştină. Telefonaţi-vă familiile, prietenii şi explicaţi-le cu răbdare şi dragoste că trebuie să aleagă un viitor european pentru Republica Moldova. Dacă fiecare susţinător al opoziţiei ar reuşi să convingă măcar câte o singură persoană să nu mai voteze comuniştii, victoria noastră este garantată.

Exprimăm convingerea că fiecare cetăţean se va pătrunde de marele adevăr: vom scăpa de sărăcie şi vom asigura Republicii Moldova un viitor european doar în cazul în care vom înlătura de la putere regimul comunist criminal în frunte cu Voronin.

Mihai Ghimpu, Preşedintele PL
Vlad Filat, Preşedintele PLDM
Serafim Urechean, Preşedintele AMN
Dumitru Braghiş şi Vasile Tarlev fac dezvăluiri privind anumite mituri şi minciuni debitate de conducerea de vârf comunistă Apel către alegătorii din Republica Moldova