Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiComune

Apel către alegătorii din Republica Moldova

|versiune pentru tipar||
PLPLDMAMN / 21 iulie 2009

Stimaţi alegători

Organizaţiile de Tineret ale Partidului Liberal, Partidului Liberal Democrat din Moldova şi Alianţei “Moldova Noastră” fac apel către tinerii din Republica Moldova să participe activ la alegerile parlamentare din 29 iulie 2009. Astăzi, mai mult ca oricând, e nevoie de solidarizarea tinerilor pentru debarcarea comuniştilor de la guvernare şi aducerea stării de normalitate în Republica Moldova. Această solidaritate o demonstrăm prin exemplul propriu: unitatea Organizaţiilor de Tineret ale Opoziţiei parlamentare, opoziţie care a demonstrat consecvenţă şi demnitate în parcursul său politic.

La 29 iulie 2009, cu votul nostru, vom pune capăt sărăciei şi minciunii comuniste. Actualele alegeri solicită implicarea cea mai activă a tinerilor, pentru că doar aşa vom câştiga libertatea şi va triumfa adevărul. Votul deşteptării noastre va salva viitorul Republicii Moldova. Comuniştii au făcut tot posibilul ca studenţii şi persoanele plecate peste hotare să nu-şi poată exercita dreptul la vot. Pentru a nu regreta un viitor compromis prin pasivitate, studenţii ce nu deţin viză de reşedinţă în localitatea în care se află în acest moment trebuie să meargă acum, până la 28 iulie, la secţiile de votare unde sunt înscrişi şi să solicite certificate cu drept de vot. Mai mult ca atât, de datoria tinerilor este să îşi convingă părinţii, rudele, prietenii, colegii să meargă la vot şi să facă o alegere corectă pentru viitorul Republicii Moldova. Dacă fiecare tânăr va reuşi să convingă cel puţin o singură persoană să nu-şi dea votul pentru clanul comunist, atunci victoria opoziţiei va fi covârşitoare.

Votul din 29 iulie 2009 va fi unul decisiv pentru viitorul Republicii Moldova, pentru viitorul fiecărui cetăţean. Tinerii doresc ca Moldova de mâine să fie un stat european şi liber de dictatură comunistă. Dacă situaţia nu se schimbă după alegeri, mii de tineri vor fi nevoiţi să plece departe de ţară, în căutarea unui viitor mai bun. Noi ne dorim viitorul în Republica Moldova, iar părinţii, buneii, rudele noastre trebuie să înţeleagă că, votând pentru comunişti, ei semnează actul de exilare a copiilor lor peste hotare. Votând pentru comunişti, ei sprijină, de fapt, pe cei care au dat dispoziţia ca propriii lor copii şi nepoţi să fie bătuţi cu bestialitate şi ucişi, numai pentru faptul că au cerut dreptate. Fiecare vot acordat la 29 iulie 2009 pentru partidele din coaliţia anticomunistă este un vot de aur şi va consfinţi decisiv alegerea unui viitor prosper în Republica Moldova, alături de familie şi de cei dragi.

Niciuna din promisiunile comuniştilor făcute în cei 8 ani de guvernare nu a fost realizată. Comuniştii au adus Republica Moldova la faliment economic, la tensiune socială, la încălcarea flagrantă a drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor, la nerespectarea totală a legislaţiei naţionale şi internaţionale, la erodarea imaginii statului pe plan extern. Partidul comuniştilor s-a menţinut la putere doar prin dictatură, teroare şi falsificarea alegerilor. Pentru o asemenea guvernare lacomă, coruptă, violentă şi mincinoasă, în condiţiile unei democraţii cu adevărat europene un asemenea partid ar fi fost demult sancţionat şi aruncat pentru totdeauna la groapa istoriei.

Concetăţeni, starea de sărăcie şi izolare în care partidul puterii a împins statul Republica Moldova, ne determină să nu acordăm niciun vot comuniştilor. Niciun vot celor care au furat ţara, au distrus instituţiile democratice, au torturat şi omorât tineri nevinovaţi, au dat foc Parlamentului şi Preşedinţiei, au aţâţat vrajba interetnică.

Niciun vot comuniştilor!

Sergiu Boghean, preşedinte al OT a Partidului Liberal
George Mocanu, preşedinte al OT a Partidului Liberal Democrat din Moldova
Sergiu Baltaga, preşedinte al OT a Alianţei “Moldova Noastră”

Apel al PL, PLDM şi AMN către societatea civilă din Republica Moldova, oamenii de ştiinţă şi cultură, oamenii de afaceri, membrii asociaţiilor şi societăţilor neguvernamentale şi toţi oamenii de bună-credinţă UCM şi PSD vor pleda pentru o reevaluare critică a tot ce s-a făcut ilegal în activităţile de privatizare a proprietăţii de stat