Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPCRM

PCRM a organizat astăzi un amplu marş de protest în capitală la care au participat în jur de 80 de mii de cetăţeni

|versiune pentru tipar||
PCRM / 16 martie 2012 | 
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova

PCRM a organizat astăzi un amplu marş de protest în capitală la care au participat, potrivit organizatorilor în jur de 80 de mii de cetăţeni. La acţiune au fost prezenţi reprezentanţi din mai multe localităţi ale ţării, dar şi membrii comitetelor locale ale Congresului Civic Naţional. Manifestanţii au venit să protesteze împotriva acţiunilor AIE de uzurpare a puterii în stat şi a alegerii unui preşedinte al ţării care, spun ei, nu-i reprezintă, şi care a fost ales ilegal de un Parlament nelegitim.

Deputatul PCRM, Irina Vlah, a declarat că ziua de 16 martie este o ziua a ruşinii în Istoria Moldovei. “Preşedintele ales astăzi în Moldova nu este al întregii ţării, ci al 62 de deputaţi în Parlament, care l-au ales îngrădindu-se cu gratii şi cordoane de poliţişti. Ei se tem de poporul său”, a declarat Irina Vlah.

Potrivit deputatului PCRM, Oleg Reidman, AIE a furat Constituţia Moldovei, a privat de onoare şi demnitate cetăţănească poporul Moldovei, prin uzurparea puterii de stat şi alegerea neconstituţională a preşedintelui ţării.

Deputatul comunist, Vadim Mişin, a remarcat că aplicaţiile militare pe care le-a organizat în forţă în ajund brigada cu destinaţie specială “Fulger” chiar printre blocurile de locuit din capitală este dovada fricii pe care o manifestă actuala guvernare. Mişin i-a invitat pe liderii AIE să vină în piaţă să se uite în ochii cetăţenilor care protestează, dar nu să se ghideze după sondaje prin care îşi calculează reitingurile. Deputatul a îndemnat cetăţeni să fie uniţi pentru că doar aşa vor putea obţine victorie.

Protestatarii au scandat lozinci “Jos Alianţa”, “Demisia”, “Ruşine”, “Moldova”. Aceştea au declarat că astăzi la portest s-au pregătit să vină mai mulţi cetăţeni din teritoriu, dar au fost împedicaţi prin intimidarea ageţilor economici care prestează servicii de transport, sau deteriroarea maşinilor cu care trebuiau să vină în capitală.

De menţionat, că guvernarea a dislocat sute de poliţişti în perimetrul organizării Marşului PCRM. Pe înrteg bulevardul Ştefan cel Mare a fost format un cordon de poliţişti. Sute de poliţişti au fost mobilizaţi în jurul clădirilor Palatului Republicii şi Guvernului. De asemenea, în spatele Guvernului erau pregătiţi câteva mii de ofiţeri “Fulger” pentru a descinde în caz de necessitate. Aceştia au fost aduşi cu zeci de autobuze şi maşini speciale.

La finele protestului de astăzi, manitestanţii au adoptat o decizie de a organiza la 01 mai, 2012, al doilea Congres Civic Naţional, care să pună capăt procesului de uzurpare a puterii în stat. Până atunci a fost anunţată o pauză a protestelor PCRM.

Vladimir Voronin: Al doilea Congres Civic Naţional a avea loc la 1 mai

Al doilea Congres Civic Naţional a avea loc la 1 mai. O declaraţie în acest sens a fost lansată de preşedintele Partidului Comuniştilor, Vladimir Voronin, în cadrul discursului ţinut în faţa participanţilor la acţiunea de protest împotriva actuale guvernări, care are loc acum ţîn Piaţa Marii Adunări Naţionale.

Potrivit preşedintelui PCRM, cel de-al doilea Congres Civic Naţional va fi fixat pentru data de 1 mai. De asemenea, Vladimir Voronin a cerut susţinătorilor opoziţiei şi participanţilor la acţiunile paşnice de protest să păstreze ordinea şi disciplina, declarând că Partidul Comuniştilor de opoziţie nu se va coborî la nivelul celora care la 7 aprilie 2009 au devastat clădiri şi au organizat dezordini în masă pe străzile capitalei.

Sursa: www.pcrm.md

Vladimir Voronin: Întoarcerea perspectivei de făurire a Moldovei Adresare către cetăţenii Republicii Moldova