Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPCRM

Declaraţia fracţiunii PCRM în cadrul şedinţei Consiliului municipal

|versiune pentru tipar||
PCRM / 15 mai 2012
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova

Stimaţi colegi,

La începutul săptămânii trecute, unul din angajaţii responsabili ai primariei — Dl Lilian Carp, şeful cabinetului Primarului General, a făcut o declaraţie vădit provocatoare, mediatizată pe larg de către presă. Potrivit dlui, primăria a decis ca în ziua de 16 mai curent, în municipiul Chişinău, urmează a coborî în bernă drapele de stat, în legătură cu împlinirea a 200 de ani de la alipirea Basarabiei la Rusia.

Fracţiunea Partidului Comuniştilor din Republica Moldova consideră această declaraţie ca una lipsită de orice temei — istoric, juridic şi de bun simţ, calificată ca o provocare murdară, plină de cinism şi avînd drept scop prelungirea agravării situaţiei tensionate în societate, continuarea dezbinării ei pe criterii etnice, ceea ce este după cum se ştie, extrem de periculos.

Această declaraţie a unui funcţionar public demonstrează un fapt regretabil — radicalizarea vădită a conducerii Primăriei, care tot mai mult este preocupată de realizarea intereselor personale politice şi economice meschine, în detrimentul năzuinţelor şi nevoilor orăşenilor.

Domnule Primar General,

În cazul dacă subalternul Dstră, Carp, a făcut această declaraţie la indicaţia directă a Primarului General, atunci fracţiunea comuniştilor este nevoită să vă aducă odată în plus aminte că: Primăria nu este filiala Partidului Liberal, cu atît mai mult nu este o subdiviziune a aşa numitului “Comitet” pentru unirea Moldovei cu România. Noi avem alte obligaţiuni — realizarea problemelor cotidiene ale orăşenilor, formulate de către alegătorii noştri.

Însă, în caz dacă dl Carp a acţionat din “iniţiativă” proprie, atunci fracţiunea noastră insistă asupra demisiei dlui din postul pe care îl ocupă, ca fiind un provocator extrem de periculos.

Fracţiunea PCRM în Consiliul municipial Chişinău condamnă cu fermitate politicanismul şi aventurismul politic, practicat de către puterea executivă a capitalei. Fracţiunea PCRM va contracara orice provocare de asemenea gen şi va apăra doar interesele veritabile ale chişinăuenelor.

Sursa: www.pcrm.md

Deputaţii solicită o reacţie adecvată a CCA asupra activităţii postului public de televiziune Vladimir Voronin se bucură de cea mai mare încredere din partea populaţiei