Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPCRM

Acţiunea Socială cere Parlamentului să respecte deciziile poporului

|versiune pentru tipar||
PCRM / 13 septembrie 2012
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova

Participanţii la protestele organizate de Acţiunea Socială au pichetat joi, 13 septembrie, clădirea Ministerului Agriculturii, unde temporar se află birourile parlamentarilor. Protestatarii au cerut Legislativului să e convoace de urgenţă într-o şedinţă extraordinară pentru a decide organizarea referendumului de aderare a Moldovei la Uniunea Vamală, lucru cerut de majoritatea populaţiei.

“Poporul are dreptul să decidă”, “Vrem referendum”, “Vă este frică de părerea poporului”, “Ţara va decide”, au fost pancartele cu care Acţiunea Socială a manifestat.

“Noi cerem ca poporul Republicii Moldova sa decidă soarta sa, strategia de mai departe. Acest referendum trebuie organizat pentru ca oamenii sa decidă doresc sau nu aderarea la Uniunea Vamală Rusia-Belarus-Kazahstan. Anume poporul, şi nu Alianţa, anume cetăţenii, şi nu Lupu, Plahotniuc şi alţii”, a declarat deputatul comunist Eduard Muşuc.

Participanţii la manifestare au declarat că odată cu refuzul de a convoca şedinţa Parlamentului, “Alianţă a confirmat că este o alianţă de uzurpatori care ignoră principiile fundamentale ale democraţiei”.

“Convocaţi deputaţii care s-au odihnit mult peste program. Suna-ţi pe cei plecaţi peste hotare să-şi facă ordine în dosarele de la Londra. E timpul să veniţi şi să munciţi în Parlament”, a declarat deputatul PCRM, Ina Şupac.

Manifestraţii au mai menţionat că emisarii europeni spun că Moldova este o poveste de succes şi că se mişcă cu paşi mari spre integrare europeană, însă situaţia din interiorul ţării demonstrează inversul. “Dacă ceea ce am văzut pe parcursul ultimelor trei ani este integrare europeană — atunci noi nu avem nevoie de asemenea integrare. Închiderea şcolilor, a spitalelor, închiderea televiziunilor şi încălcarea legii — dacă aceasta se numeşte integrarea europeană — noi nu ave, nevoie de ea”, a declarat deputatul comunist, Eduard Muşuc.

Pe data de 10 septembrie curent, fracţiunea Partidului Comuniştilor, a înregistrat la Parlament un proiect de hotărâre prin care se cere convocarea extraordinară a şedinţei Legislativului pe data de 13 septembrie cu un singur punct din agendă: organizarea şi stabilirea datei desfăşurării Referendumului privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Eurasiatică Vamală şi Economică. În aceeaşi zi la Parlament a fost înregistrat şi proiectul legii organice, care va fi supusă votului în cadrul plebiscitului.

Sursa: www.pcrm.md

Acţiunea Socială cere conducerii ţării organizarea referendumului de aderare la Uniunea Vamală Vladimir Voronin l-a felicitat pe Dmitrii Medvedev cu ocazia zilei de naştere