Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPCRM

Cea mai mare fracţiune parlamentară cere demisia lui Marian Lupu

|versiune pentru tipar||
PCRM / 14 septembrie 2012 | 
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova

Fracţiunea Partidului Comuniştilor din Republica Moldova cere demiterea lui Marian Lupu din funcţia de Preşedinte al forumului legislativ, pentru depăşirea de către ultimul a atribuţiilor de serviciu.

Deputatul comunist, Mark Tkaciuc, a declarat, vineri, 14 septembrie, în cadrul unei conferinţe de presă, că fracţiunea PCRM a semnat o iniţiativă legislativă, care a fost înregistrat la Parlament şi prin care se cere demiterea lui Lupu pe motiv că ultimul, contrar normelor legale, a refuzat convocarea şedinţei extraordinare a Parlamentului.

Tkaciuc a subliniat că prin acţiunile sale Lupu şi-a depăşit atribuţiile de serviciu, din aceste considerente trebuie să fie supus urmăririi penale de către Procuratura Generală. În acest sens, fracţiunea PCRM a înaintat o sesizare procuraturii pentru demararea procedurii.

Deputatul a declarat, din numele fracţiunii, că atitudinea actualei guvernări faţă de cererea majorităţii populaţiei nu este altceva decât o nouă crimă împotriva poporului.

Fracţiunea PCRM a înregistrat, pe data de 10 septembrie curent, un proiect de hotărâre prin care a solicitat convocarea şedinţei extraordinare a Legislativului pe data de 13 septembrie cu un singur punct pe ordinea de zi: organizarea referendumului naţional de aderare a Moldovei la Uniunea Vamală Rusia — Kazahstan — Belarus. Cererea a fost ignorată de conducerea Parlamentului.

Sursa: www.pcrm.md

Acţiunea Socială continua a treia zi acţiunile de protest împotriva politicii antisociale ale actualei guvernări Acţiunea Socială cere demisia conducerii Parlamentului