Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPCRM

Acţiunea Socială continua a treia zi acţiunile de protest împotriva politicii antisociale ale actualei guvernări

|versiune pentru tipar||
PCRM / 14 septembrie 2012
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova

Reprezentanţii Acţiunii Sociale au revenit, vineri, 14 septembrie, la Reşedinţa de Stat, unde cer, “pentru a protesta împotriva dezmăţului Alianţei de guvernare”.

Deputatul comunist, Sergiu Stati, a declarat, în cadrul manifestării, că poporul are dreptul să se expună pe marginea chestiunilor de interes naţional. “Cerem dreptul poporului la referendumul pentru aderarea Moldovei la Uniunea Vamală. Autorităţile trebuie să audă vocea poporului”, a declarat Stati.

În context, deputatul a subliniat că într-o perioadă când valorile europene sunt doar declarative, “poporul are dreptul să pledeze pentru un viitor mai bun”.

Manifestanţii au scandat “Libertate”, “Referendum”, “Jos, dictatura” şi altele.

Acţiunea Socială organizează pentru a treia zi consecutiv acţiuni de protest în apropierea sediilor Reşedinţelor de stat şi al ministerului Agriculturii, unde temporar au fost amenajate cabinetele parlamentare.

Pe data de 10 septembrie curent, fracţiunea Partidului Comuniştilor, a înregistrat la Parlament un proiect de hotărâre prin care se cere convocarea extraordinară a şedinţei Legislativului pe data de 13 septembrie cu un singur punct din agendă: organizarea şi stabilirea datei desfăşurării Referendumului privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Eurasiatică Vamală şi Economică. În aceeaşi zi la Parlament a fost înregistrat şi proiectul legii organice, care va fi supusă votului în cadrul plebiscitului.

Conducerea Parlamentului a refuzat să dea curs solicitării, chiar dacă circa 60 la sută din populaţia Moldovei pledează pentru aderarea Moldovei la Uniunea Vamală.

Sursa: www.pcrm.md

PCRM a depus la parlament un proiect de hotărâre care ar permite obţinerea unei reducere pentru gazul rusesc Cea mai mare fracţiune parlamentară cere demisia lui Marian Lupu