Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPCRM

Acţiunea Socială cere demisia conducerii Parlamentului

|versiune pentru tipar||
PCRM / 18 septembrie 2012
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova

Membrii Acţiunii Sociale, care au organizat, marţi, 18 septembrie, o nouă acţiune de protest la Reşedinţa de Stat, au cerut demisia conducerii Parlamentului, care au ignorat doleanţa a peste 60 la sută din doleanţa poporului, care doresc aderarea Moldovei la Uniunea Vamală Rusia — Kazahstan — Belarus.

Deputatul comunist, Victor Mândru, care a fost prezent la acţiunea de protest, a declarat că la baza solicitării fracţiunii Partidului Comuniştilor din Republica Moldova privind convocarea sesiunii extraordinare a Legislativului, unde urmează să fie discutată organizare referendumului de aderare la Uniunea Vamală, au stat cele 230 mii semnături colectate pro-plebiscit.

Mândru a amintit că în pofida doleanţei populaţiei şi contrar normelor legale, conducerea Parlamentului a refuzat organizarea referendumului şi din aceste considerente trebuie să-şi dea demisia.

Manifestanţii au scanda “Jos Lupu”, “Demisia”, “Libertate”, “Referendum”.

Pe data de 10 septembrie, fracţiunea PCRM a înregistrat un proiect de hotărâre prin care a cerut conducerii Parlamentului convocarea sesiunii extraordinare a forului pe data de 13 septembrie, cu un singur subiect pe ordinea de zi: organizarea referendumului de aderare a Moldovei la Uniunea Vamală. Cererea a fost ignorată de conducerea Parlamentului şi din aceste considerente, fracţiunea PCRM a cerut demisia lui Lupu din funcţia de preşedinte al Legislativului, iar Procuraturii Generale i-a cerut atragerea la răspundere a speakerului pentru depăşirea atribuţiilor de serviciu.

Pe data de 17 septembrie, fracţiunea PCRM a înregistrat o solicitare repetată pentru convocarea sesiunii extraordinare a Legislativului pe data de 20 septembrie curent.

Sursa: www.pcrm.md

Cea mai mare fracţiune parlamentară cere demisia lui Marian Lupu Sute de oameni acuză actuala guvernare de dictatură