Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPCRM

Acţiunea Socială: Televiziunea publică “Moldova 1” slujeşte escrocii, care conduc astăzi ţara

|versiune pentru tipar||
PCRM / 26 septembrie 2012
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova

Compania publică “Teleradio-Moldova” s-a transformat în sluga guvernanţilor, cărora nu le este convenabil ca poporul să cunoască situaţia reală în care se află în prezent ţara. Declaraţia a fost făcută de deputatul comunist, Mihail Poleanschi, în cadrul acţiunii de protest, care a avut loc, astăzi, în faţa sediului postului public de televiziune “Moldova 1”.

“Moldova 1 tace şi nu spune că mai bine de jumătate de oraşele Moldovei, în persoana consiliilor locale au semnat adresări către Parlament prin care cer organizarea referendumului pentru aderare la Uniunea Vamală. Compania publică tace pentru că este o televiziune a lui Filat, Plahotniuc şi o televiziune a escrocilor de stat, care conduc acum cu ţara şi cărora nu le este convenabil să se vadă adevărul”, a declarat Poleanschi.

În context, deputatul a constatat că în Moldova a fost instaurată o cenzură fără precedent, iar populaţia a devenit ostatica unui grup mic de oameni, care pun interesele personale mai presus decât interesele statului.

Manifestanţii au scandat “Jos cenzura” şi au cerut să fie asigurat dreptul la libera exprimare pentru toţi cetăţenii ţării.

O iniţiativă legislativă pentru organizarea referendumului republican legislativ privind aderarea Moldovei la tratatele de constituire ale uniunii eurasiatice, formarea unui spaţiu vamal unic şi aderarea la Uniunea Vamală Rusia — Belarus — Kazahstan a fost înregistrată, pe data de 10 septembrie, de fracţiunea parlamentară a Partidului Comuniştilor din Republica Moldova.

În susţinerea acestei iniţiative, pe numele Parlamentului au venit sute de adresări din diferite localităţi ale Moldovei. De asemenea, a doua săptămână consecutiv Acţiunea Socială organizează acţiuni de protest faţă de refuzul autorităţilor de a da curs solicitării menţionate, susţinută de majoritatea populaţiei Moldovei. Potrivit ultimelor sondaje de opinie, circa 60 la sută din populaţia Moldovei optează pentru aderarea ţării la Uniunea Vamală.

Sursa: www.pcrm.md

Sute de oameni acuză actuala guvernare de dictatură Alocuţiunea Preşedintelui PCRM V.N. Voronin în cadrul deschiderii sesiunii Parlamentului, 27 septembrie 2012