Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPCRM

Proteste la Curtea de Apel Chişinău: Libertate pentru NIT!

|versiune pentru tipar||
PCRM / 8 octombrie 2012 | 
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova

Sute de oameni s-au adunat în faţa Curţii de Apel Chişinău, unde cer redeschiderea postului de televiziuni NIT, licenţa căruia a fost retrasă pe data de 5 aprilie curent.

Protestatarii susţin că odată cu venirea la putere a Alianţei pentru Integrare Europeană în Moldova s-a instaurat cenzura şi se încalcă dreptul la libera exprimare. Protestatarii au cerut autorităţilor respectarea legislaţiei în vigoare şi a convenţiilor internaţionale privind drepturile omului, scandând “Libertate pentru NIT”, “Jos cenzura”, “Jos dictatura” şi altele.

În context, protestatarii i-au cerut judecătoarei să dea dovadă de curaj şi verticalitate şi să pronunţe o hotărârea în favoarea companiei NIT, care a fost închisă pe criterii politice, deoarece este incomodă actualei puteri.

Cazul NIT vs Consiliul Coordonator al Audiovizualului este examinat de Domnica Manole, judecător de gradul II cu o experienţă de muncă de 20 ani.

Şedinţa de astăzi este o continuare a celei din 24 septembrie care a fost amânată la solicitarea juristului Consiliului Coordonator al Audiovizualului. Atunci, completul de judecată a decis comasarea a două cereri într-un singur dosar — compania NIT vs CCA şi Drobot Serghei vs CCA. Reprezentanţii companiei NIT au fost de acord, însă juristul Consiliului Coordonator al Audiovizualului a cerut să fie amânat procesul pentru a examina cea de-a doua cerere.

Licenţa postului de televiziune NIT a fost retrasă pe data de 5 aprilie curent, din cauza “încălcărilor de legislaţie” depistate de Consiliul Coordonator al Audiovizualului. Chiar dacă în aceeaşi zi decizia CCA a fost atacată în instanţă, pe data de 6 aprilie hotărârea a fost publicată în Monitorul Oficial şi în aceeaşi zi a fost sistată activitatea postului TV.

Sursa: www.pcrm.md

Vladimir Voronin l-a felicitat cu ocazia zilei de naştere pe Vladimir Putin Preşedintele PCRM, Vladimir Voronin participă la lucrările primei Adunări Generale a mişcării internaţionale pentru drepturile omului “Lumea fără nazism” care s-a deschis astăzi la Strasbourg