Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Igor Corman: Congresul PDM va avea amploare europeană şi internaţională

|versiune pentru tipar||
PDM / 14 iunie 2012
Partidul Democrat din Moldova

Congresul PDM de sîmbătă va avea amploare europeană şi internaţională. Igor Corman, şeful Grupului de organizare a forului, afirmă că pregătirile sunt complexe şi au intrat pe ultima sută de metri.

Pe lângă delegaţii din partid, evenimentul va fi onorat de oaspeţi de calibru mondial şi european din familia politică social-democrată. În fruntea acestora se află Luis Ayala, secretarul general al Internaţionalei Socialiste, care va vorbi în deschiderea evenimentului. Acestuia i se vor alătura Jerzy Wenderlich, vicepreşedintele Seimului Poloniei, Anatoliy Kinakh, vicepreşedintele fracţiunii Partidului Regiunilor al Radei Supreme a Ucrainei, Minodora Cliveti, europarlamentar al Partidului Social Democrat din Romania, Stanislav Tsherepanov, vicepreşedintele Partidului Social Democrat din Estonia, Boris Guseletov, reprezentantul Partidului Spravedlivaya Rossiya din Rusia, Pelle Nordin şi Johanna Sturbjork ai Partidului Social Democrat din Suedia şi Matthias Jobelius, şeful filialei Bucureşti a fundaţiei germane Friedrich Ebert.

Igor Corman, vicepreşedinte al PDM, preşedinte al Comisiei de politica externă şi integrare europeană din Parlament, consideră că prin toate elementele sale Congresul va sublinia vocaţia europeană a Partidului Democrat. “Nu cred că s-a mai făcut un astfel de eveniment în Republica Moldova până acum. Va fi ceva cu totul deosebit, cu adevărat modern şi european, dar cu o atmosferă de deschidere specifică moldovenilor”, a menţionat şeful Grupului de organizare a Congresului.

Reamintim că, pe 16 iunie, la Chişinău se organizează al VII-lea Congres al Partidului Democrat din Moldova, la care se aşteaptă luarea unor decizii cruciale cu privire la reforma şi viitorul partidului. La eveniment participă peste 1200 de delegaţi ai partidului, oameni de ştiinţă şi cultură, analişti politici şi reprezentanţi din diaspora moldovenească.

Sursa: www.pdm.md

Proiect al Statutului Partidului Democrat din Moldova Declaraţie a Partidului Democrat din Moldova