Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Declaraţie a Partidului Democrat din Moldova

|versiune pentru tipar||
PDM / 15 iunie 2012
Partidul Democrat din Moldova

Partidul Democrat din Moldova a luat act de atacurile furibunde din ultimele două zile la adresa sa şi a unor membri ai partidului. Remarcăm faptul că aceste atacuri vin în ajunul Congresului al VII-lea al PDM, cu scopul de a discredita acest eveniment politic important.

Precizăm că aceste atacuri nu ne-au luat prin surprindere, erau previzibile, ne aşteptăm ca ele chiar să se intensifice sâmbătă, pe perioada desfăşurării Congresului.

Este interesant însă de observat cine sunt cei care ne acuză şi cât de lipsiţi de credibilitate sunt. Este vorba de PCRM, un partid aflat în derivă, într-o criză totală de identitate, un partid care începe să-şi piardă oamenii şi locul ocupat pe nedrept, atâţia ani, pe stânga politică. Este regretabilă însă lipsa de bărbăţie a celor din PCRM care s-au folosit în acţiunea lor de nişte fugari condamnaţi de instanţele din Republica Moldova, nişte pretinşi oameni de afaceri, care se ascund în afara ţării pentru a nu răspunde în faţa legii pentru acţiunile ilegale comise. Conform informaţiilor pe care le avem, aceşti fugari au cumpărat chiar spaţii ample într-un ziar internaţional, în care urmează să publice mai multe articole denigratoare.

Aceştia sunt cei care încearcă cu disperare să diminueze din impactul Congresului PDM, lăsăm opinia publică să se pronunţe asupra credibilităţii lor.

Indiferent câte acţiuni denigratoare vor mai avea loc până la începerea Congresului, le transmitem celor care fac acest lucru că au de ce să se teamă, reforma PDM va duce la diminuarea importanţei PCRM pe scena politică şi la o reconfigurare a stângii politice.

Centrul de Presă al PDM
Sursa: www.pdm.md

Igor Corman: Congresul PDM va avea amploare europeană şi internaţională Membrii PDM, reuniţi la cel de-al VII-lea Congres, au susţinut în unanimitate planul de reformare a formaţiunii