Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Vlad Plahotniuc: Fracţiunea PDM va promova un set de iniţiative legislative din domeniul social-economic

|versiune pentru tipar||
PDM / 26 iunie 2012
Partidul Democrat din Moldova

Fracţiunea parlamentară a Partidului Democrat din Moldova va promova, în perioada ce urmează, un set de iniţiative legislative din domeniul social-economic, care vor avea ca obiectiv îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă a cetăţenilor. Despre aceasta a anunţat prim-vicepreşedintele Parlamentului, Vlad Plahotniuc, în cadrul întrevederii cu angajaţii Spitalului raional Străşeni.

În acest context, medicii au vorbit despre imperfecţiunea actualului sistem de asigurări în medicină, referindu-se în special la nivelul jos de salarizare, dar şi la inechitatea la capitolul remunerare în interiorul sistemului. Ei s-au arătat indignaţi de lipsa unei creşteri salariale în domeniu, acest proces fiind îngheţat de mai mult timp. Deputatul PDM, Valentina Stratan, prezentă la întîlnire, a susţinut şi constatarea critică, că unor specialităţi medicale li se acordă prioritate, iar altele sunt date uitării, pe nişte criterii neclare.

O altă problemă abordată de managerii spitalului este imperfecţiunea actualului cadrul legal ce reglementează achiziţiile, potrivit căruia instituţia medicală este impusă să procure medicamente, preparate şi materiale medicale, dar şi produse alimentare la cel mai mic preţ oferit de participanţii la tender. În rezultat, achiziţiile sunt de calitate joasă.

Potrivit lui Vlad Plahotniuc, Partidul Democrat va acorda o atenţie mai mare problemelor din medicină, din moment ce şi-a propus să fie mai dinamic şi mai insistent în promovarea proiectelor de legi aşteptate de oameni.

Centrul de presă al PDM
Sursa: www.pdm.md

Organizaţiile raionale ale PDM au demarat acţiunile de implementare a planului de modernizare a formaţiunii Marian Lupu: Fiecare partid este puternic prin organizaţiile sale teritoriale, prin calitatea oamenilor