Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Mesaj de felicitare al preşedintelui PDM, Marian Lupu, cu ocazia începerii noului an de învăţământ

|versiune pentru tipar||
PDM / 3 septembrie 2012
Partidul Democrat din Moldova

Dragi elevi,
Stimaţi profesori,
Onoraţi părinţi,

Educaţia este o prioritate a societăţii moldoveneşti. Trebuie să fim pragmatici în dezvoltarea ei şi să înţelegem că orice investiţie făcută în copiii noştri garantează un viitor mai bun pentru întreaga ţară. Este o obligaţie de la care nu ne putem eschiva. Nu există notă de trecere pentru un astfel de subiect, trebuie să existe doar performanţă.

Am convingerea că nu putem avea o societate puternică şi europeană fără un sistem de educaţie modern, concentrat pe rezultate. Oamenii politici trebuie să facă toate eforturile pentru a asigura condiţii cât mai bune şi profesorilor, şi elevilor. Iar datoria dascălilor rămâne mereu aceea de a forma elevii şi de a-i pregăti pentru viaţă şi pentru slujbe.

Militez, ca Preşedinte al Parlamentului, dar şi ca tată, pentru responsabilizarea reprezentanţilor statului, a dascălilor şi a părinţilor, pentru o evoluţie sănătoasă în educaţia copiilor noştri. Un nou an şcolar înseamnă idei noi şi cunoaştere, noi provocări intelectuale şi noi activităţi. Toate acete lucruri conduc la dezvoltare personală şi la construirea caracterului. Toţi copiii merită o şansă la educaţie

Formarea începe din primii ani şi continuă prin dedicaţie pentru valori sănătoase. Învăţatul nu trebuie să fie un surghiun. O carte deschisă este un nou drum spre cunoaştere. Nu cred că există copil care să nu-şi dorească să înveţe lucruri noi despre lumea din jurul său. Important este să-i dăm această şansă, iar pentru aceasta statul, dacălii şi părinţii trebuie să fie în aceaşi echipă.

Felicit elevii care intra în noul an şcolar, le urez succes şi le mulţumesc părinţilor şi profesorilor care depun eforturi în educarea copiilor lor!

Centrul de presă al PDM
Sursa: www.pdm.md

Liderul PDM, Marian Lupu, a fost ales în calitate de vice-preşedinte al Internaţionalei Socialiste Valentina Buliga în vizită la “Drumul spre casă”