Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Marian Lupu a adresat un Mesaj de felicitare cu prilejul Zilei Juristului

|versiune pentru tipar||
PDM / 19 octombrie 2012
Partidul Democrat din Moldova

Stimaţi jurişti,

Cu prilejul sărbătorii profesionale — Ziua Juristului —, în numele Parlamentului şi cu titlu personal, vin să Vă urez tuturor performanţe şi realizări noi în cele profesate, precum şi multă sănătate şi fericire pe plan personal.

Integrarea europeană, principalul nostru deziderat, este strîns legată de reforma justiţiei. Construirea în Republica Moldova a unei societăţi deschise, guvernate de dreptate şi adevăr, implică efortul dedicat al întregii societăţi, doar că juriştilor le revine un loc deosebit în procesul de edificare a unui stat cu aspiraţii europene.

Aspiraţiile de integrare europeană ale societăţii moldoveneşti presupun promovarea continuă a reformelor, edificarea unui sector al justiţiei accesibil, eficient, independent, transparent, profesionist şi responsabil faţă de societate, care să corespundă standardelor europene, să asigure supremaţia legii şi respectarea drepturilor omului.

Voi mai remarca, în acest context, că o justiţie independentă şi imparţială, ca instituţie de apărare şi de înfăptuire a dreptăţii, este de o mare valoare economică, deoarece oferă un climat favorabil investiţiilor, atît de necesar redresării economiei naţionale.

Astăzi, la reformarea justiţiei avem suportul partenerilor noştri de dezvoltare de peste hotare, sume importante fiind direcţionate acestui scop. De aici, avem obligaţiunea să punem în practică cît mai eficient prevederile Strategiei de Reformă în Sectorul Justiţiei şi ale Planului de acţiuni pentru implementarea acesteia. Voi menţiona aici că Parlamentul RepubliciiMoldova, în calitate de autoritate legislativă supremă, va continua şi pe viitor să ofere tot sprijinul şi asistenţa necesare pentru atingerea acestui scop.

În încheiere, stimaţi jurişti, Vă felicit repetat cu ocazia sărbătorii profesionale şi vin cu un îndemn în favoarea unui efort comun, dedicat reformării justiţiei naţionale, ceea ce, în ultimă instanţă, va contribui la consolidarea societăţii noastre şi la prosperarea Republicii Moldova.

Marian Lupu,
Preşedintele PDM
Preşedintele Parlamentului Republicii Moldova

Sursa: www.pdm.md

Organizaţia raională a Partidului Democrat din Cahul a salutat în rândurile sale aproximativ 1800 de noi membri Un trandafir — un zîmbet