Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Deputata Corina Fusu va vorbi la Vilnius despre oportunităţile de dezvoltare democratică în Republica Moldova

|versiune pentru tipar||
PL / 2 mai 2012
Partidul Liberal

Vicepreşedintele Comisiei parlamentare cultură, educaţie, cercetare, tineret, sport şi mass-media Corina Fusu va participa la Conferinţa Internaţională “Rolul parlamentarilor în consolidarea democraţiilor în Europa de Est: calea spre societăţi democratice”. Reuniunea va avea loc la Vilnius, Republica Lituania, pe data de 3 mai 2012 şi este organizată de Forul Parlamentar pentru democraţie cu ocazia Zilei Constituţiei Republicii Lituania şi Republicii Polonia.

Pe parcursul reuniunii, parlamentari, lideri ai ONG-urilor şi academicieni vor discuta evoluţiile politice recente în statele din Europa de Est şi provocările globale contemporane, viziunile asupra integrării internaţionale şi cooperării între statele din regiune, consolidarea cooperării dintre ONG-uri şi parlamentari în promovarea democraţiei. A doua parte a conferinţei reprezintă o sesiune de lucru dedicată studiului de caz pe fiecare ţară în parte, cum ar fi Republica Belarus, Georgia, Republica Moldova, Federaţia Rusă şi Ucraina. În cadrul acestui panel deputata liberală Corina Fusu va susţine un discurs în care va analiza problemele şi oportunităţilor de dezvoltare democratică în Republica Moldova.

Forul Parlamentar pentru democraţie, creat în 2010, reprezintă o organizaţie internaţională, care cuprinde parlamentari şi foşti parlamentari, reuniţi pentru a consolida democraţia şi instituţiile democratice din statele membre ale Comunităţii Democraţiilor şi de a promova dezvoltarea democratică în toată lumea. Forul Parlamentar pentru democraţie reuneşte parlamentari din 18 ţări ale Comunităţii Democraţiilor, inclusiv SUA, ţări din Europa şi Asia, America Latină etc.

Deputaţii liberali Mihai Ghimpu şi Ion Hadârcă sunt semnatarii Declaraţiei de constituire a Forului Parlamentar pentru democraţie. Ultima reuniune a Forului Parlamentar pentru democraţie a avut loc la 15 septembrie 2011, la Washington, SUA.

Departamentul Comunicare şi Imagine al PL
Sursa: www.pl.md

Discursul deputatului PL Valeriu Munteanu privind implementarea programului de activitate a Guvernului pentru anul 2011, rostit în cadrul şedinţei Parlamentului din 27 aprilie 2012 Valeriu Saharneanu: A venit vremea să susţinem jurnaliştii, organizaţiile lor, nu numai să-i ţinem în ţarcuri. Voi veni cu proiecte şi acţiuni concrete până la sfârşitul acestei sesiuni parlamentare