Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

PL solicită declararea zilei de 16 mai zi de doliu naţional şi convocarea şedinţei speciale a Parlamentului

|versiune pentru tipar||
PL / 10 mai 2012
Partidul Liberal

Partidul Liberal solicită declararea zilei de 16 mai zi de doliu naţional şi cere organizarea unei şedinţe speciale a Parlamentului în contextul comemorării a 200 de ani de la anexarea Basarabiei la Imperiul Ţarist. Solicitarea a fost făcută în cadrul şedinţei plenare a Parlamentului de către Preşedintele PL, deputatul Mihai Ghimpu.

“Luna mai, în afară de victorie şi pace, mai este o lună în care a început nenorocirea moldovenilor. La 16 mai 1812 Rusia Ţaristă a semnat un tratat cu turcii prin care a anexat Basarabia, tăind în două inima Principatului Moldovei. Cred că ar fi bine ca pe data de 16 mai să avem o şedinţă a Parlamentului dedicată acestei zile. Sărăcia, mizeria, corupţia, comunismul de astăzi sunt cauzate de ocupaţia rusă din 1812, care a creat premise şi pentru ocupaţia sovietică din 1940”, a spus Mihai Ghimpu.

Acest subiect a declanşat dispute printre deputaţi. Propunerea PL va fi discutată la următoarea şedinţă a Biroului Permanent al Parlamentului.

Anterior, şeful cabinetului primarului Capitalei, Lilian Carp, a anunţat în cadrul şedinţei Primăriei că ziua de 16 mai va fi declarată zi de doliu la Chişinău.

Departamentul Comunicare şi Imagine al PL
Sursa: www.pl.md

Iniţiativa deputaţilor PL: angajaţii întreprinderilor de stat obligaţi să cunoască limba română Corina Fusu, în discuţie cu oficialii prezenţi la Conferinţa Internaţională de la Vilnius