Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Progresele înregistrate de Republica Moldova vor fi discutate la Bruxelles la Reuniunea Comitetului de Cooperare Parlamentară UE-Republica Moldova

|versiune pentru tipar||
PL / 28 mai 2012
Partidul Liberal

Deputata PL Corina Fusu conduce delegaţia Parlamentului Republicii Moldova care participă la Reuniunea a XV-a a Comitetului de Cooperare Parlamentară UE-Republica Moldova, ce se va desfăşura la Bruxelles pe data de 29 mai 2012.

În deschiderea lucrărilor reuniunii deputata Corina Fusu, Co-preşedintă a Comitetului Parlamentar de Cooperare UE-Republica Moldova şi europarlamentara Monica Macovei, Co-preşedintă a Comitetului Parlamentar de Cooperare UE-Republica Moldova vor face o prezentare a stării actuale a dialogului moldo-comunitar, în special a progreselor înregistrate în relaţiile dintre UE şi Republica Moldova.

În cadrul reuniunii înalţi oficiali din Comisia Europeană vor evalua progresele Republicii Moldova în negocierile privind Zona de Liber Schimb Aprofundat şi Cuprinzător, Acordul de Asociere, dialogul regimului de vize între UE şi Republica Moldova şi implementarea Planului de Acţiuni privind liberalizarea regimului de vize, negocierile în formatul 5+2 pentru soluţionarea paşnică a conflictului transnistrean.

Deputata Corina Fusu se va referi la evenimentele politice recente din Republica Moldova şi la reformele legislative operate pentru îmbunătăţirea situaţiei în domeniul respectării drepturilor omului. Totodată, deputatul PL Boris Vieru va prezenta un raport privind relaţiile Republicii Moldova cu vecinii săi şi Republica Moldova în cadrul Parteneriatului Estic.

La finalul reuniunii, membrii Comitetului Parlamentar de Cooperare UE-Republica Moldova vor adopta un şir de recomandări adresate autorităţilor din Republica Moldova şi Comisiei Europene.

Comitetul de Cooperare Parlamentară UE-Republica Moldova se reuneşte odată pe an şi reprezintă un for care exercită controlul parlamentar asupra implementării Acordului de Parteneriat şi Cooperare dintre Parlamentul European şi Parlamentul Republicii Moldova. Ultima reuniune a Comitetului de Cooperare Parlamentară UE-Republica Moldova a avut loc la Chişinău, în perioada 25–26 noiembrie 2011.

Departamentul Imagine şi Comunicare al PL
Sursa: www.pl.md

Deputata Ana Guţu participă la reuniunea Comisiei pentru cultură, ştiinţă, educaţie şi media a APCE Discursul deputatei Corina Fusu la Reuniunea Comitetului de Cooperare Parlamentară UE-Republica Moldova de la Bruxelles