Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Mihai Ghimpu — copil pentru o zi. Cadouri de la PL pentru copiii din localităţile Băcioi, Brăila şi Ghidighici

|versiune pentru tipar||
PL / 1 iunie 2012
Partidul Liberal

Preşedintele PL Mihai Ghimpu s-a transformat în copil pentru o zi. Cu ocazia Zilei Internaţionale a Copiilor, Mihai Ghimpu i-a vizitat pe micuţii de la cele 3 grădiniţe din comuna Băcioi şi de la grădiniţa din localitatea Brăila, municipiul Chişinău.

Circa 350 de copii de vârstă preşcolară din cele două localităţi au primit daruri de la Preşedintele PL — dulciuri şi sucuri pentru fiecare copil. Mihai Ghimpu le-a dorit copiilor să crească mari, să fie cuminţi, sănătoşi împreună cu cei dragi şi să ajungă primari, preşedinţi, prim-miniştri, aşa cum îşi doresc. “Suntem alături de voi pentru a vă face copilăria fericită”, a mai spus Mihai Ghimpu.

Primarul comunei Băcioi Vitalie Şalari a precizat că este o plăcere să petreacă ziua de 1 iunie printre copiii din localitate şi le-a urat copiilor să fie ascultători şi să aibă parte de o copilărie minunată. În context, Vitalie Şalari a menţionat că autorităţile locale sunt în căutare de surse financiare pentru a repara şi cea de-a patra grădiniţă din localitate pentru a asigura locuri la grădiniţă pentru toţi cei care solicită. În prezent, la Băcioi funcţionează 3 grădiniţe cu o capacitate totală de 300 de locuri, în timp ce există peste 400 de solicitări din partea locuitorilor.

Copiii le-au mulţumit oaspeţilor în stilul lor — prin cântece, dansuri şi poezii.

Surprize de la Clubul Liceenilor Liberali pentru copiii capitalei

Clubul Liceenilor Liberali au organizat astăzi, în scuarul Catedralei Mitropolitane, evenimentul “Surprize liberale pentru copiii capitalei”.

Copiii prezenţi la eveniment au avut parte de dulciuri, baloane şi alte surprize în cadrul concursurilor organizate special pentru ei. Evenimentul s-a desfăşurat pe terenul de joacă amenajat de Primăria capitalei în Scuarul Catedralei.

Marina Calugari, Preşedinta Clubului Liceenilor Liberali, a subiliniat că acest eveniment a fost organizat pentru a crea o atmosferă specială de veselie pentru copii. “Am creat atmosfera de sărbătoare special pentru copii cu ocazia zilei de 1 iunie. Tinerii liceeni i-au antrenat pe copiii prezenţi la eveniment în diferite concursuri, le-au oferit premii, i-au făcut să se bucure şi să se simtă deosebiţi”, a precizat Marina Calugari.

Vicepreşedintele Clubului Liceenilor Liberali, Victor Gârbu, le-a urat copiilor o vacanţă reuşită şi cât mai multă distracţie. “Clubul Liceenilor Liberali este mereu alături de copii şi tineri, de aceea şi astăzi am venit pe acest teren de joacă pentru a-i înveseli şi a-i îndulci pe copii. În această zi copiii merită şi trebuie să fie mult mai veseli ca de obicei”.

Mobilitatea şi ingeniozitatea celor 400 de copii care au participat la eveniment i-a uimit şi pe organizatori.

Concurs de desene organizat de Femeile Liberale: “Chişinău — oraşul copilăriei mele”

Organizaţia Femeilor Liberale a organizat astăzi, de Ziua Internaţională a Copiilor, un concurs de desene cu genericul “Chişinău — oraşul copilăriei mele”.

Circa 60 de copii, însoţiţi de părinţi şi organizatori, au dat start evenimentului în Grădina Publică “Ştefan cel Mare şi Sfânt”. Prin desene copiii au redat cum ar vrea ei să arate oraşul în care locuiesc. Părinţii şi bunicii care însoţeau copiii nu au rezistat tentaţiei şi au desenat şi ei alături de copii.

Preşedinta Organizaţiei Femeilor Liberale din sectorul Centru, municipiul Chişinău, Eugenia Iurco a menţionat că respectivul concurs este organizat pentru a doua oară de Organizaţia Femeilor Liberale. “Noi ne-am dorit să facem ceva mai special pentru copii. În această zi ei primesc zeci de îngheţate şi ciocolate, iar o carte — rareori, de aceea le vom face cadou câte o carte după ce vor termina de desenat”.

Viorica Marina, Preşedinta Organizaţiei Femeilor Liberale din sectorul Râşcani le-a urat copiilor un o vacanţă de vis, odihnă pe măsură şi să aibă parte de cât mai multe aventuri.

Copiii participanţi la concurs au văzut oraşul copilăriei lor în mod diferit, dar plin de culori. Ionel are 10 ani şi spune că oraşul copilăriei, în vizunea sa, trebuie să aibă cât mai multe jucării şi bomboane. David de 3 ani crede că oraşul copilăriei trebuie neapărat să aibă multe maşini şi copaci, ceea ce a şi desenat. Maria de 6 ani vede oraşul copilăriei scăldat în bucurie şi pace, de aceea a ales să picteze doar cu creionul de culoare galbenă. Stefi îşi închipuie oraşul copilăriei ca un scut protector care o păzeşte de toate relele.

La finele concursului Eugenia Iurco le-a mulţumit copiilor prezenţi la eveniment pentru participare, pentru emoţiile pozitive transmise, explozia de culori din desenele lor şi pentru efortul de care au dat dovadă. “Copiii sunt viitorul nostru, iar noi cei maturi trebuie să investim în viitor”, a precizat Eugenia Iurco.

Daruri pentru copiii din comuna Hârtopul Mare, raionul Criuleni

Copiii din comuna Hârtopul Mare, raionul Criuleni au fost felicitaţi cu ocazia Zilei de 1 iunie de primarul liberal al localităţii Dumitru Roşca. Fiecare copil a primit în dar cărţi, rechizite şcolare şi dulciuri.

Evenimentul a fost organizat de Tineretul Liberal din localitate, în comun cu Direcţia Casei de Cultură, iar la eveniment au participat circa 300 de copii.

Dumitru Roşca i-a vizitat şi pe copiii de la Grădiniţa Andrieş din localitate, oferindu-le cadouri şi dorindu-le să crească mari, să fie cuminţi, sănătoşi şi să ajungă în viaţă ceea ce-şi doresc astfel încât să realizeze lucruri importante pentru întreaga comunitate. “Suntem alături de voi pentru că voi sunteti viitorul nostru, iar viitorul pentru noi cei maturi este foarte important”, a precizat Dumitru Roşca.

Copiii le-au mulţumit tinerilor liberali prin cântece, dansuri şi poezii, iar primarului comunei Hârtopul Mare, Dumitru Roşca i-au promis că vor fi sârguincioşi şi vor ajunge şi ei la rândul lor primari.

În prezent, în comuna Hârtopul Mare funcţionează o grădiniţă de copii şi un centru comunitar pentru dezvoltarea timpurie a copiilor cu o capacitate de circa 150 de locuri.

Departamentul Imagine şi Comunicare al PL
Sursa: www.pl.md

Surprize liberale pentru copii de 1 iunie A fost desemnată noua conducere a Filialei Teritoriale PL din raionul Sângerei