Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

După ani de aşteptare, comuna Roşietici, raionul Floreşti are grădiniţă modernă

|versiune pentru tipar||
PL / 6 iunie 2012
Partidul Liberal

În comuna Roşietici, raionul Floreşti a fost deschisă o grădiniţă modernă. Administraţia publică locală a organizat o ceremonie festivă cu ocazia dării în exploatare a grădiniţei renovate, eveniment la care au fost prezenţi copiii, împreună cu părinţii şi bunicii lor.

Vasile Chiverica, primarul comunei Roşietici, a mulţumit sătenilor şi sponsorilor pentru eforturile depuse în a asigura copiilor condiţii. “Pe parcursul a 16 ani grădiniţa nu a lucrat, iar până a ajunge la grădiniţa din localitatea vecină este o distanţă cam mare, de aceea copiii stăteau acasă în grija părinţilor sau a buneilor. Mulţi au încercat să deschidă această grădiniţa, dar nimeni nu reuşea să ducă lucrurile la bun sfârşit. Noi am depus toate eforturile şi, în sfârşit, am izbutit. Sperăm să aducem bucurie în sufletele copiilor”, a precizat Vasile Chiverica, primarul liberal al comunei Roşietici.

Pentru început grădiniţa va fi frecventată de 30 de copii, a menţionat Tamara Gheorghiţă, directoarea grădiniţei, specificând că numărul copiilor este în continuă creştere deoarece ei urmează să treacă controlul medical, iar, ulterior, să depună o cerere pentru a fi admişi la grădiniţă. “Instituţia are săli moderne de joacă, săli pentru diverse activităţi atât artistice cât şi sportive, sunt săli amenajate unde copiii vor lua masa şi vor dormi. Grădiniţa este renovată capital şi suntem convinşi că şi copiii o vor frecventa cu plăcere”, a mai spus directoarea grădiniţei.

Pentru toţi cei prezenţi la inaugurare, copiii care frecventează grădiniţa din comuna Roşietici au prezentat un program muzical-artistic.

Departamentul Imagine şi Comunicare al PL
Sursa: www.pl.md

Iniţiativa deputatei Ana Guţu: Preşedinţii delegaţiilor parlamentare vor fi obligaţi să cunoască limbile străine şi să prezinte un raport despre activitatea membrilor delegaţiilor Dulciuri, jucării, cărţi pentru copiii din Mingir şi Cărpineni, raionul Hânceşti