Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Ziua Independenţei marcată de liberalii din Paris cu proteste şi horă

|versiune pentru tipar||
PL / 27 august 2012
Partidul Liberal

În seara zilei de 26 august 2012 şi cetăţenii moldoveni din Franţa au marcat la Paris Ziua Independenţei Republicii Moldova, cărora le pasă de soarta celor dragi, de plaiul natal şi nu doresc să uite obiceiurile şi tradiţiile strămoşeşti.

După opinia unuia dintre participanţi “marcând independenţa nu trebuie să uităm că avem probleme şi în primul rând că am avut şi avem hoţi la conducere; suntem ocupaţi, căci trupe străine stau pe pământul nostru; nu putem avea încredere în justiţia acaparată de clanuri”.

Manifestanţii au afişat pancartele “Non à l’agression russe en Moldavie”, “Russian Army Go Home!” şi au transmis un mesaj către concetăţenii din întreaga lume “noi suntem europeni, vrem să fim liberi, nu mai vrem să fim subjugaţi şi spunem NU ocupaţiei ruseşti a părţii de Est a Republicii Moldova (Transnistria)”.

Acţiunea a fost continuată de o parte festivă. Au fost interpretate cântece de către Eugen Leahu şi ansamblul de copii “Ştefăniţele”, melodii de valoare naţională care pe parcursul istoriei ne-au călăuzit în cunoaşterea adevărului.

Valentina Tacu a interpretat mai multe cântece populare şi persoanele prezente au încins o horă tradiţională în faţa Turnului Eiffel.

În final participanţii la manifestare au fost invitaţi să sărbătorească “Limba Noastră cea Română” în data de 2 septembrie la Biserica Sfântul Ştefan cel Mare din Paris.

Manifestarea a fost organizată de către membrii din Franţa ai Partidului Liberal din Republica Moldova (Clubul Liberal Paris, preşedinte Vasile Calmaţui) cu sprijinul Consiliului Coordonator al Diasporei Republicii Moldova în Franţa (coordonator Nicolae Dragomir).

Clubul Liberal Paris
Sursa: www.pl.md

Veaceslav Untilă: Chiar dacă am pierdut aproape două decenii din dezvoltarea noastră ca stat independent, astăzi avem toate şansele să ne reabilităm Stadion modern în comuna Izvoare, raionul Floreşti