Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Dorin Chirtoacă şi Mihai Ghimpu — în top 5 cei mai influenţi politicieni din Republica Moldova

|versiune pentru tipar||
PL / 3 octombrie 2012
Partidul Liberal

Dorin Chirtoacă şi Mihai Ghimpu se menţin constant în top 5 cei mai influenţi politicieni din Republica Moldova. Datele se conţin în clasamentul “Top 50 cei mai influenţi politicieni din Republica Moldova ai lunii septembrie 2012”, elaborat de către Centrul de cercetări strategice şi consultanţă politică “Politicon”.

Dorin Chirtoacă, Primarul general al municipilui Chişinău, prim-vicepreşedintele PL, se situează pe locul 2 în top, urcând cu 2 poziţii comparativ cu luna trecută şi obţinând 227 de puncte din partea experţilor.

Pe poziţia a 4-a în topul celor mai influenţi politicieni din luna septembrie s-a situat Preşedintele PL, Mihai Ghimpu, ex-Preşedinte interimar şi Preşedinte al Parlamentului Republicii Moldova, cu un total de 205 puncte şi în urcare cu 2 poziţii în comparaţie cu datele topului din luna august.

În top 50 cei mai influenţi politicieni ai lunii septembrie se mai regăsesc, tradiţional, Preşedintele Fracţiunii Parlamentare PL Ion Hadârcă, deputaţii Valeriu Munteanu şi Victor Popa, miniştrii Vitalie Marinuţa şi Anatol Şalaru.

Topul celor 50 cei mai influenţi politicieni ai lunii septembrie a fost realizat în baza opiniilor a 32 de experţi politici, analişti, ziarişti şi sociologi, care le dau politicienilor note de la 0 la 10. Criteriile după care au fost apreciaţi politicienii sunt influenţa reală asupra deciziilor politice majore din ţară, popularitatea publică, vizibilitatea în sursele mass-media, precum şi perspectivele politice.

Departamentul Comunicare şi Imagine al PL
Sursa: www.pl.md

Deputaţii PL propun modificarea componenţei numerice şi nominale a Biroului permanent al Parlamentului Protest la Strasbourg: Cetăţenii Republicii Moldova au cerut la Consiliul Europei retragerea armatei ruse