Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Fracţiunea PLDM din CMC: Chişinăuienii nu au meritat o stradă de promenadă plină de mizerie

|versiune pentru tipar||
PLDM / 21 februarie 2012
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Fracţiunea Partidului Liberal Democrat din Moldova din Consiliul Municipal Chişinău a solicitat primarului general al capitalei să-şi anuleze indicaţiile privind crearea primelor zone pietonale în centrul Chişinăului.

Solicitarea a fost făcută, astăzi, 21 februarie, de către consilierul PLDM, Victor Bodiu.

Consilierii liberal democraţi şi-au motivat cererea prin faptul că strada Mitropolit Varlaam nu este pregătită pentru a fi transformată în zonă pietonală.

“Străzile Mitropolit Varlaam şi Veronica Micle sunt într-o stare jalnică. Trebuie create mai întâi condiţii, după care să le transformăm în străzi pietonale. Trebuie să reparăm pavajul, să renovăm aspectul clădirilor, să sădim arbori, să fie instalată o iluminare decorativă, să fie dezvoltată reţeaua de cafenele”, a explicat Victor Bodiu.

La rândul său, consilierul PLDM, Ghenadie Ivaşcenco, l-a îndemnat pe edilul capitalei să nu se avânte în a lua decizii pripite, pentru că “riscăm să ne facem de râs”.

“Noi nu trebuie să facem experimente. Fracţiunea PLDM din CMC cere să vă anulaţi decizia, deoarece chişinăuienii nu au meritat o stradă de promenadă plină de glod”, a menţionat Ghenadie Ivaşcenco.

Fracţiunea PLDM în CMC a specificat că nu are intenţia de a tergiversa implementarea proiectului, ci din contra, doreşte să fie creată o zonă pietonală cât mai curând, însă mai întâi trebuie asigurate toate condiţiile, iar proiectul să fie pregătit în cele mai mici detalii.

PLDM aminteşte că proiectul de transformare a străzii Varlaam într-o veritabilă zonă pietonală a Chişinăului a fost lansat pe data de 19 mai 2011 şi este unul din angajamentele prioritare ale PLDM în campania electorală pentru alegerile locale.

Sursa: www.pldm.md

TLDM Chişinău a aprobat Planul de acţiuni pentru anul 2012 Declaraţia fracţiunii PLDM în CMC cu privire la decizia grăbită de transformare a străzii Varlaam în zonă pietonală, începând cu 1 martie 2012