Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Deputaţii PLDM pregătiţi de noua sesiune parlamentară

|versiune pentru tipar||
PLDM / 27 septembrie 2012 | 
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Deputaţii Partidului Liberal Democrat din Moldova au revenit la muncă cu un sentiment de optimism, fermitate şi hotărâre de a continua reformele începute. Declaraţia a fost făcută de preşedintele fracţiunii parlamentare a PLDM, Valeriu Streleţ, la începutul primei şedinţe a Parlamentului din sesiunea toamnă — iarnă.

“Ar trebui să analizăm sincer şi obiectiv sentimentele, care ar putea marca întregul mers al sesiunii. În vacanţă au fost vizite importante ale oficialilor de rang înalt, care inspiră încredere în cursul nostru de integrare europeană, care va aduce într-un viitor apropiat profunde schimbări pozitive în nivelul de viaţă al cetăţenilor. De aceea, venim cu un sentiment de optimism. Nu putem să facem abstracţie că oponenţii sunt ca niciodată foarte încrâncenaţi şi speculează”, a declarat preşedintele fracţiunii PLDM.

Valeriu Streleţ a respins acuzaţiile opoziţiei precum că actuala guvernare nu a înregistrat progrese. Preşedintele fracţiunii PLDM a spus că în toată perioada sa de activitate, AIE şi guvernul său a reuşit să menţină un curs constant de stabilitate şi avansare, fie şi modestă pe unele domenii, dar impresionantă pe dimensiunea diversificării şi consolidării parteneriatelor externe, dinamicii exporturilor, indicatorilor de creştere a PIB în anii 2010 şi 2011, executării bugetelor, plăţii în termen a salariilor şi pensiilor.

“AIE funcţionează şi adoptă importante legi care aduc o viaţă mai bună cetăţenilor. Cei care destabilizează situaţia sunt în alertă că Republica Moldova se apropie de civilizaţie şi ei nu pot amăgi populaţia. Cele mai importante realizări ne sunt în faţă. Acestea sunt: liberalizarea economiei şi distrugerea monopolurilor, reforma MAI şi lichidarea corupţiei, atenuarea discrepanţei dintre preţuri şi veniturile populaţiei”, a mai spus Streleţ.

Preşedintele fracţiunii parlamentare a PLDM a făcut apel către opoziţia parlamentară să-şi tempereze ambiţiile, să coboare de pe baricade şi să fie constructivi.

Sursa: www.pldm.md

Mesajul Fracţiunii Parlamentare a PLDM cu prilejul Zilei Europene a Limbilor Deputaţi PLDM: Pedofilii nu vor fi graţiaţi sau amnistiaţi