Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Tineretul Liberal Democrat a participat la Congresul Uniunii Tinerilor a CDU (Germania)

|versiune pentru tipar||
PLDM / 9 octombrie 2012
Partidul Liberal Democrat din Moldova

În perioada 5–7 octombrie, Tineretul Liberal Democrat din Moldova a participat în calitate de organizaţie parteneră la Congresul naţional al Uniunii Tinerilor (Junge Union), care este organizaţia comună de tineret a partidelor conservatoare din Germania — Uniunea Creştin Democrată (CDU), preşedintele căruia este Cancelarul Germaniei Angela Merkel, şi Uniunea Creştin — Socială din Bavaria (CSU).

Congresul anual al Junge Union a avut loc în oraşul Rostock, în nordul Germaniei, urmând tradiţia de a se desfăşura în fiecare an în diferite oraşe ale ţării.

Lucrările congresului au fost deschise de către Cancelarul Germaniei Angela Merkel, care în luarea sa de cuvânt a accentuat principalele provocări de politică internă şi externă ale Germaniei şi rolul tinerilor în identificarea soluţiilor potrivite.

Secretarul internaţional al TLDM a transmis în adresarea sa către plenul Congresului mesajul preşedintelui TLDM, George Mocanu, şi felicitările cu ocazia Zilei Reunificării Germaniei, care este sărbătorită pe 3 octombrie. De asemenea, a fost menţionat progresul relaţiilor moldo-germane şi s-a insistat pe evoluţiile politice pozitive din Moldova, precum şi pe eforturile depuse de către TLDM pentru promovarea democraţiei şi valorilor europene în rândul tinerilor. A fost exprimată convingerea că anume generaţia tânără are datoria morală de a depune toate eforturile pentru ca hotarele viitoare ale Uniunii Europene să fie mişcate spre Est pentru a incorpora şi Moldova.

Junge Union a propus-o cu unanimitate de voturi pe Angela Merkel în calitate de candidat la şefia CDU, în perspectiva congresului acestuia de luna viitoare, fiind prima asociaţie a partidului care face acest lucru.

Pe agenda întrunirii s-au aflat votarea programului strategic al organizaţiei pentru următorii 10 ani şi alegerile bienale ale conducerii organizaţiei. În rezultat, parlamentarul federal de 33 de ani, Philipp Missfelder, a fost reales pentru al şaselea mandat consecutiv în funcţia de preşedinte, devenind cel mai longeviv lider din istoria de 65 de ani a Junge Union, el având deja o carieră de 10 ani în această poziţie.

În cadrul întrunirilor multilaterale, Philipp Missfelder, preşedintele JU, şi-a exprimat disponibilitatea de a vizita Moldova şi a punctat importanţa aprofundării relaţiilor şi cooperării internaţionale dintre organizaţiile de tineret de centru-dreapta, în special în cadrul EDS şi YEPP, organizaţiile de tineret ale Partidului Popular European, TLDM şi JU exprimându-şi deschiderea pentru susţinere reciprocă.

Sursa: www.pldm.md

OF a PLDM a participat la cursul “Comunicarea eficientă în mediul internaţional” PLDM creşte în sondaje