Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Dezbateri PPE pe domeniul tineret: Duşmanul nostru comun este gândirea îngustă

|versiune pentru tipar||
PLDM / 22 octombrie 2012
Partidul Liberal Democrat din Moldova

În perioada 17–18 octombrie, la Bucureşti, a avut loc Congresul PPE. Tineretul Liberal Democrat din Moldova a reprezentat tinerii din Republica Moldova la cel mai înalt for politic european de centru-dreapta.

Pe ordinea de zi a congresului au fost incluse dezbateri asupra provocărilor cu care se confruntă continentul european şi lucru în grupuri de interese. În cadrul grupului de lucru la care a participat TLDM s-a pus accentul pe şomajul în rândul tinerilor.

Prezent la dezbatere, secretarul general al Partidului Popular European Antonio López-Istúriz, a declarat că duşmanul comun este gândirea îngustă.

“În dezbaterile din PPE, ţinem cont de la ideile conservatorilor finlandezi până la cele ale creştin-democraţilor italieni. Iar prioritatea numărul 1 este stimularea şi angajarea tinerilor. Aceştia trebuie să muncească pentru a fi utili societăţii”, a remarcat Antonio López-Istúriz.

Reprezentanţii din Republica Moldova, împreună cu tinerii din partide europene afiliate PPE, s-au angajat să promoveze, în ţările din care provin, antreprenoriatul şi să propună soluţii pentru diminuarea birocraţiei şi accesibilitatea finanţării pentru cei care pornesc o afacere. Un alt punct important al dezbaterilor l-a constituit stimularea studierii limbilor europene pentru a încuraja mobilitatea pe continent.

Tineretul Liberal Democrat din Moldova este membru cu drepturi depline în cadrul Organizaţiei de Tineret şi Studenţi (EDS) a PPE.

Sursa: www.pldm.md

La Cimişlia s-a desfăşurat Conferinţa Organizaţiei Teritoriale a PLDM OF a PLDM a fost reprezentată la Congresul femeilor PPE de la Berlin