Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPPCD

Rezoluţia mitingului de protest organizat de Comitetul pentru Apărarea Constituţiei şi Democraţiei

|versiune pentru tipar||
PPCD / 4 martie 2012
Partidul Popular Creştin Democrat

Noi, participanţii la mitingul de protest al CACD, ne exprimăm profunda revoltă faţă de continuarea stării de uzurpare a puterii de stat de către capii coaliţiei de guvernământ, care se fac vinovaţi de provocarea unei crize politice, economice şi sociale fără precedent în istoria ţării.

Amânarea continuă a procedurii de alegere a preşedintelui ca urmare a adaptării legislaţiei la interesele criminale ale conducătorilor AIE şi de subordonare de către aceştia a tuturor instituţiilor statului de drept este o dovadă clară a menţinerii forţate a puterii de stat.

În condiţiile unor proteste crescânde ale poporului Republicii Moldova, care cere restabilirea ordinii constituţionale, lipsa unor reacţii adecvate din partea organismelor internaţionale demască existenţa unor planuri periculoase pentru interesele naţionale ale ţării cu preţul sacrificării principiilor statului de drept şi a normelor democratice.

Susţinerea politică şi financiară masivă a regimului anticonstituţional de la Chişinău de către unele cercuri influente din exterior, precum şi ignorarea permanentă de către acestea a opiniei majorităţii considerabile a cetăţenilor, deconspiră existenţa unor duble standarde, aplicate în raport cu ţara noastră în favoarea clientelei politice locale.

Trimiterea fariseică la lipsa unor decizii din partea instituţiilor statului de drept, cum ar fi Curtea Constituţională şi Procuratura Generală, care să dea o apreciere juridică a stării de uzurpare a puterii de stat, arată o dată în plus că acţiunile de distrugere a instituţiilor statului de drept este rodul unor înţelegeri secrete între puterea de la Chişinău şi patronii acesteia dinafară.

În această situaţie deosebit de gravă, poporul Republicii Moldova este lăsat pradă, în mod conştient şi cu rea-credinţă, grupărilor oligarhice care exercită puterea în nume propriu şi în beneficiu personal.

Moldova alunecă ireversibil spre statutul de teritoriu dominat de grupări criminale şi de protectorat al unor cercuri străine periculoase pentru interesele naţionale ale ţării.

La ora actuală drepturile politice, economice şi sociale ale cetăţenilor, sentimentele lor religioase şi morale sunt călcate în picioare.

SINGURA CALE DE RESTABILIRE A DEMNITĂŢII NAŢIONALE ŞI A SUVERANITĂŢII POPORULUI ESTE CONTINUAREA ACŢIUNILOR PAŞNICE DE PROTEST PÂNĂ LA DEBARCAREA ACTUALEI PUTERI.
MOLDOVA ARE NEVOIE DE O REVOLUŢIE PAŞNICĂ, DEMOCRATICĂ, LEGALĂ ŞI NONVIOLENTĂ.

Aşa să ne ajute Dumnezeu!

Sursa: iurierosca.md

Rezoluţia protestului din faţa Procuraturii Generale CACD îşi cheamă adepţii să nu participe la marşul comuniştilor din 16 aprilie