Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPPCD

Rezoluţia protestului din Piaţa Marii Adunări Naţionale a Comitetului pentru Apărarea Constituţiei şi Democraţiei

|versiune pentru tipar||
PPCD / 26 februarie 2012
Partidul Popular Creştin Democrat

Participanţii la mitingul convocat de Comitetul pentru Apărarea Constituţiei şi Democraţiei în Piaţa Marii Adunări Naţionale îşi exprimă protestul în legătură cu continuarea stării de uzurpare a puterii de stat de către capii coaliţiei de guvernământ.

Republica Moldova a devenit un stat captiv, partajat între grupări de tip mafiot, în care puterea este exercitată în mod abuziv şi nelegitim de un grup de aventurieri politici care au distrus instituţiile democratice şi au lichidat principiul supremaţiei legii ca temelie a unui stat de drept.

Anexa secretă la Acordul de constituire a AIE-2, semnată în taină de către cei trei exponenţi ai partidelor din coaliţia de guvernământ, Vlad Filat, Marian Lupu şi Mihai Ghimpu, prin care au fost partajate în mod ilegal între partidele respective instituţii autonome şi independente ale puterii de stat, constituie o crimă deosebit de gravă şi reprezintă o dovadă flagrantă a faptului uzurpării puterii de stat.

Scopul real pe care îl urmăreşte AIE prin acapararea instituţiilor statului şi exercitarea puterii în nume propriu ţinteşte menţinerea controlului asupra economiei naţionale, distrugerea concurenţei, acumularea de supraprofituri prin intermediul monopolurilor şi deturnarea în interes personal a asistenţei financiare externe.

Datoria externă a Republicii Moldova se estimează la aproape 2 mlrd de dolari. Guvernarea tăinuieşte modul de cheltuire a acestor sume astronomice, iar povara restituirii lor cade pe umerii cetăţenilor. Ţara noastră riscă să sufere un faliment financiar total, cu consecinţe sociale deosebit de grave. Subdezvoltarea economică, şomajul, creşterea galopantă a preţurilor şi a tarifelor la resursele energetice şi la serviciile comunale a aruncat majoritatea absolută a populaţiei sub pragul suportabil al sărăciei.

Amânarea permanentă a procedurii de alegere a preşedintelui are la bază lupta între clanurile aflate la putere pentru exercitarea controlului asupra fluxurilor de capital.

Scandalurile care s-au produs în Parlament zilele trecute în legătură cu noile încercări de a alege preşedintele demască o dată în plus divergenţele între clanurile oligarhice.

În condiţiile acaparării tuturor resurselor administrative şi financiare, precum şi a subordonării majorităţii absolute a structurilor mass-media, organizarea unor alegeri anticipate nu permite crearea de condiţii egale pentru concurenţi şi exercitarea drepturilor electorale pentru cetăţeni. Riscurile falsificării masive a alegerilor sunt evidente, iar succesiunea la guvernare devine imposibilă.

Nedorinţa capilor AIE de a ţine cont de sugestiile societăţii civile şi ale opoziţiei în vederea identificării unor soluţii de compromis pentru depăşirea crizei politice arată esenţa dictatorială a regimului anticonstituţional. Astfel, în Republica Moldova s-au epuizat toate şansele de depăşire prin dialog a conflictului politic între putere şi societate.

În această situaţie, participanţii la mitingul CACD declară:

SINGURA SOLUŢIE DEMOCRATICĂ ŞI LEGALĂ DE ÎNCETARE A UZURPĂRII PUTERII DE STAT ŞI DE RESTABILIRE A ORDINII CONSTITUŢIONALE DEVINE O “REVOLUŢIE DE CATIFEA” DUPĂ MODELUL ALTOR ŢĂRI POST-TOTALITARE DIN REGIUNE.

MOLDOVA SE AFLĂ ÎN PRAGUL UNEI REVOLUŢII PAŞNICE, NONVIOLENTE ŞI LEGALE CARE VA RESTABILI SUVERANITATEA POPORULUI ŞI VA REDA FIECĂRUI CETĂŢEAN DREPTURILE ŞI LIBERTĂŢILE FUNDAMENTALE.

Aşa să ne ajute Dumnezeu!

Sursa: iurierosca.md

Cerere către primăria municipiului Chişinău şi Comisariatul General de Poliţie, municipiul Chişinău Rezoluţia protestului din faţa Procuraturii Generale