Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

PSD salută declaraţia Preşedintelui Camerei Superioare a Federaţiei Ruse Valentina Matvienco privind necesitatea semnării unui acord cu RM cu privire la cooperarea culturală

|versiune pentru tipar||
PSD / 27 martie 2012
Partidul Social Democrat

PSD salută declaraţia Preşedintelui Camerei Superioare a Federaţiei Ruse Valentina Matvienco privind necesitatea semnării unui acord cu Republica Moldova cu privire la cooperarea culturală, în conformitate cu care statul nostru poate conta pe organizarea turneelor pentru colectivele artistice şi de creaţie din Republica Moldova prin oraşele Federaţiei Ruse.

Valentina Matvienco a subliniat faptul că cetăţenilor ruşi le lipseşte cultura moldovenească, dat fiind faptul că în ultimii ani, tot mai puţine spectacole şi concerte ale actorilor şi interpreţilor din Republica Moldova au loc. PSD a transmis Agenţiei Federale a Federaţiei Ruse pe problemele statelor CSI, propunerea de a organiza în oraşele din Rusia pe parcursul anului 2012, turnee ale trupelor de teatru şi a colectivelor artistice din Republica Moldova.

PSD propune ca “Rossotrudnichestvo” să susţină şi financiar organizarea turneelor prin Rusia, care va presupune un fond al onorariilor ce vor asigura remunerarea pentru munca colectivelor noastre de creaţie cu scopul îmbunătăţirii situaţiei financiare a artiştilor şi a organizaţiilor pe care le reprezintă.

Centrul de presă PSD
Sursa: www.psdm.md

Declaraţia Partidului Social Democrat în rezultatul şedinţei Comisiei Guvernului cu privire la problemele din sectorul energetic Spiritul patriotic al veteranilor merită a fi respectat