Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

Legea cu privire la minimum de existenţă, aprobată astăzi de Parlament reprezintă o nouă farsă a AIE

|versiune pentru tipar||
PSD / 5 iulie 2012
Partidul Social Democrat

Legea cu privire la minimum de existenţă, aprobată astăzi de Parlament reprezintă o nouă farsă a Alianţei pentru Integrare Europeană. Această lege vine doar să justifice necesitatea existenţei unei formule matematice de calculare a minimului de existenţă şi nicidecum nu vine să ajute şi să rezolve problemele cetăţenilor ţării.

Suntem convinşi că Alianţa pentru Integrare Europeană a decurs la acest şiretlic pentru a sustrage atenţia populaţiei Republicii Moldova de la proiectul de Lege “cu privire la garantarea minimului de existenţă” elaborat de Partidul Social Democrat încă în vara anului 2010 şi propus spre examinare Parlamentului.

Ţinem să menţionăm, că proiectul elaborat şi propus de PSD prevedea garantarea minimului de existenţă pentru fiecare categorie de cetăţeni şi obligativitatea Guvernului Republicii Moldova de a asigura acest minim pentru fiecare cetăţean; proiectul fiind elaborat în conformitate şi pentru executarea articolului 47 din Constituţia Republicii Moldova.

Proiectul elaborat şi aprobat de AIE prevede doar necesitatea calculării şi evidenţei acestor date.

Prin asemenea lege, guvernarea formată din PLDM, PDM, PL dar şi grupul “Dodon”, care a menţinut la guvernare partidele respective, îşi bate joc de cei peste un milion de oameni, care astăzi trăiesc cu venituri sub minimul de existenţă.

Centrul de presă PSD
Sursa: www.psdm.md

Victor Şelin: Partidele nu trebuie să apeleze după ajutor la alte state Recomandările lui Victor Şelin în plină criză economică