Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

Doar CEC este în drept să se expună cu privire la calitatea semnăturilor

|versiune pentru tipar||
PSD / 1 august 2012 | 
Partidul Social Democrat

“Unica instituţie care este în drept să verifice autenticitatea semnăturilor din listele de subscripţie este Comisia Electorală Centrală”, a subliniat Sergiu Coropceanu, unul intre iniţiatorii Referendumului republican legislativ privind aderarea Republicii Moldova la tratatele de constituire a Comunităţii Economice Euroasiatice, de formare a teritoriului vamal unic şi de constituire a Uniunii Vamale.

Sergiu Coropceanu a precizat că CEC exercită verificarea semnăturile în conformitate cu art. 157 al Codului Electoral al RM. În acest sens, CEC poate să excludă doar semnăturile care se repetă sau să anuleze listele de subscripţie care nu sunt ştampilate de către primăria, pe teritoriul căreia au fost colectate semnăturile, sau lipseşte semnătura iniţiatorului, persoană responsabilă de colectarea de semnături.

“Alte situaţii privind excluderea semnăturilor sau anularea listelor de subscripţie nu există. Oricare altă excludere de semnături din listele de subscripţie se efectuează doar în baza unei solicitări scrise din partea cetăţeanului, prin care anunţă despre retragerea semnăturii sale pe listele de subscripţie”, a declarat Coropceanu.

Amintim că la 20 iulie 2012, Grupul de Iniţiativă a depus la CEC peste 232 mii de semnături ale cetăţenilor care susţin iniţiativa desfăşurării referendumului republican legislativ privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Vamală Rusia — Belarus — Kazahstan.

Sursa: www.psdm.md

Adresarea Preşedintelui Partidului Social Democrat Victor Şelin către participanţii la acţiunea de protest din 31 iulie 2012 Intenţii de influenţare a deciziei Comisiei Electorale Centrale