Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Igor Dodon a reuşit să obţină de la Guvern aviz pozitiv pentru iniţiativa de interzicere a marşurilor unioniste

|versiune pentru tipar||
PSRM / 10 septembrie 2012
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Astăzi la şedinţa de Guvern a fost examinat proiectul de lege elaborat de grupul parlamentar al socialiştilor care interzice organizarea marşurilor unioniste în Republica Moldova.

Igor Dodon, deputat în Parlamentul Republicii Moldova, preşedintele Partidului Socialiştilor din Republica Moldova a fost prezent la şedinţă, menţionînd că proiectul este menit să combată orice manifestare care atentează la suveranitatea Republicii Moldova.

După intervenţia la tribuna centrală a executivului a domnului Igor Dodon, cabinetul de miniştri a dat un aviz pozitiv iniţiativei socialiştilor.

Amintim că anterior PSRM a propus deputaţilor examinarea acestui proiect de lege care propune amendamente în legislaţia în vigoare cu scopul interzicerii şi penalizării acţiunilor unioniştilor. Iniţiativa socialiştilor a primit aviz pozitiv a Comisiei juridice numiri şi imunităţi, însă atît opoziţia comunistă cît şi deputaţii AIE n-au acceptat examinarea acestei initiative în plen.

Potrivit iniţiativei socialiştilor, trebuie modificate următoarele acte legislative: Legea privind întrunirile, Legea privind administraţia publică locală, Legea privind partidele politice, Legea cu privire la asociaţiile obşteşti.

Sursa: socialistii.md

Declaraţia a aripei de tineret a Partidului Socialiştilor “Garda Tînără” La Briceni 75 de persoane au primit carnete de membri ai PSRM