Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Astăzi este tot mai dificil pentru tinerii din ţara noastră să se ridice pe picioare şi să obţină succes în carieră şi în viaţă

|versiune pentru tipar||
PSRM / 26 noiembrie 2012
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Strategiile în domeniul tineretului pentru anii 2009–2013, pentru a căror implementare au fost prevăzuţi în planificarea bugetară pe termen mediu peste 1,5 mlrd. de lei, au rămas doar pe hîrtie.

Părinţii a 130 de mii de copii, periodic pleacă peste hotare la muncă, lăsîndu-i fără supraveghere. Acesta este un mecanism exploziv, care se plasează încă în perioada şcolară, iar copiii nu se mai simt importanţi.

Activistul Gărzii Tinere, Vladimir Odnostalco, a menţionat: “Potrivit statisticii MAI, în prezent se atestă un număr sporit de tineri, în special în rîndul elevilor din clasele mai mari, care nimeresc în diverse grupuri criminale şi de huligani. Motivele sunt evidente, părinţii pleacă, lasă copiii singuri, şi educarea lor este lăsată în voia soartei”.

Criminalitatea în rîndul tinerilor creşte pe zi ce trece. Poliţia şi organele de ordine nu fac faţă problemelor ce ţin de prevenire a infracţiunilor. Acest fapt nu este surprinzător, luînd în consideraţie evenimentele recente care au avut loc în cadrul Ministerului de interne.

Cînd actualul ministru se laudă public că într-o perioadă mai mică de jumătate de an a concediat peste 700 de colaboratori de poliţie. Fără a preciza că aceştia au fost cei mai buni specialişti în descoperirea infracţiunilor.

Tinerii au nevoie de un exemplu şi de încredere într-un viitor decent. Cum poate fi posibil acest lucru, cînd actualul guvern în mod deschis desfăşoară activităţi ilegale, iar majoritatea celor care reprezintă actuala guvernare sunt şi ei infractori?

“Tineretul de astăzi primeşte o educaţie incorectă, la noi nu există acel domeniu care ar permite tinerilor să se realizeze, să-şi ocupe timpul liber cu lucruri decente, proiecte de tineret. Acesta şi este motivul criminalităţii sporite în rîndul tinerilor şi a altor probleme” — a declarat activista Gărzii Tinere, Marina Radvan.

Toate promisiunile Alianţei au foat o minciună, un truc pentru a atrage cît mai multe voturi din partea tinerilor. Atingăndu-şi scopul, ei nu doar că nu-şi respectă obligaţiunile, dar şi demonstrează o lipsă de consideraţie faţă de organizaţiile de studenţi care cu propriile puteri doresc să aducă contribuţie societăţii.

“Ei nu au asigurat tineretul cu modalităţi simple şi de bună calitate de petrecere a timpului liber; avem doar cluburi de noapte. Nu avem cinematografe gratuite în şcoli, nu există activităţi extracurriculare cumsecade, deoarece sunt alocaţi foarte puţini bani pentru educaţie. Pentru ca tineretul să se dezvolte, nu trebuie decît să se acorde atenţie” — a adăugat Vladimir Odnostalco.

Drept exemplu sunt cuvintele pe care şi-a permis să le rostească în adresa unei organizaţii de tineret reprezentantul Partidului Liberal, Vladimir Saharneanu. Doar un politician primitiv ar putea fi capabil să insulte în aşa mod tinerii care luptă pentru drepturile sale, doar acel care pînă acum nu a priceput faptul că tinerii sunt viitorul.

“Aceşti oameni nu sunt profesionişti, deoarece în ţara noastră domeniul învăţămîntului şi al politicilor de tineret într-adevăr are de suferit. Consider că această problemă în primul rînd ţine de competenţa autorităţilor, anume ei trebuie să ofere o educaţie tinerilor din ţara aceasta, iar în ziua de azi ei nu se ocupă de acest lucru” — a adăugat Marina Radvan.

Indiferenţă şi minciună, corupţie şi agresiune, iată ce oferă ca exemplu tinerilor actuala guvernare.

Însă în pofida faptului că situaţia din ţară lasă mult de dorit, există totuşi organizaţii de tineret care acordă importanţă la ceea ce se întîmplă în Republica Moldova. De exemplu, aripa tînără a Partidului Socialiştilor “Garda Tînără”. Numărul membrilor acesteia creşte în fiecare zi.

“Organizaţia noastră este în primul rînd o organizaţie obştească de tineret care se ocupă de problemele tineretului. Aceasta contribuie la o educare corectă, socială, în spirit patriotic a tineretului, noi avem foarte multe proiecte, care pot trezi interesul tinerilor” — a declarat activista Gărzii Tinere, Marina Radvan.

Şi cel mai important este că ele vor activa pînă cînd vectorul, în a cărui direcţie se îndreaptă republica nu îşi va schimba sensul.

Sursa: gardatinara.md

Gardiştii au sărbătorit Hramul oraşului Glodeni Cupa Gărzii Tinere la fotbal