Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideEvenimentePRM

Congresul II al Partidului Regiunilor din Moldova

|versiune pentru tipar||
PRM / 12 octombrie 2013 | 
Congresul II al Partidului Regiunilor din Moldova

Pe 12 octombrie 2013, la Chişinău, şi-a ţinut lucrările Congresul II al Partidului Regiunilor din Moldova (PRM), eveniment la care au fost prezenţi 469 de delegaţi din toate raioanele ţării şi preşedintele Partidului “Patrioţii Moldovei” şi a Partidului Socialist din Moldova.

Liderul PRM, Mihail Formuzal, a prezentat raportul de activitatea al partidului, în care a specificat rezultatele PRM înregistrate după congresul de constituire şi a trasat sarcinile următoare ale partidului, în special pentru cursa electorală din anul viitor.

Congresul a îndemnat organizaţiile teritoriale să consolideze partidul prin intermediul acţiunilor sociale de promovare în rîndul populaţiei, de a continua distribuirea ziarului “Gazeta Regiunilor” dar şi desfăşurarea conferinţelor raionale pînă la sfîrşitul lunii mai 2014, în scopul desemnării candidaţilor care vor fi incluşi în lista electorală a Partidului Regiunilor. Totodată, delegaţii la congres au decis să fie creată oficial Organizaţia de Tineret a PRM.

În cadrul congresului, partidul şi-a propus elaborarea unei strategii de participare în alegerile parlamentare şi identificarea tangenţelor ideologice cu alte formaţiuni şi mişcări sociale autohtone în scopul accederii în Parlament la următoarele alegeri.

De asemenea, cu unanimitate de voturi, delegaţii la congres, l-au reales pe Mihail Formuzal în funcţia de preşedinte al partidului şi au ales membri noi în cadrul Consiliului Naţional al PRM.

Congresul a aprobat un Apel către cetăţenii RM cu îndemnul de a boicota participarea în alegerile viitoare a tuturor partidelor parlamentare actuale.