Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 ADEPTActivităţi

La Bălţi a avut loc ultima şedinţă a Şcolii Regionale a Tânărului Lider Politic

|versiune pentru tipar||
iunie 2012
La Bălţi a avut loc ultima şedinţă a Şcolii Regionale a Tânărului Lider Politic

Pe 30 iunie 2012, la Bălţi, Asociaţia pentru Democraţie Participativă ADEPT a desfăşurat ultima şedinţă a Şcolii Regionale a Tînărului Lider Politic. Agenda evenimentului a cuprins două subiecte de actualitate: Oportunităţi de dezvoltare pentru tineri, un subiect prezentat de Eduard Mihalaş, preşedintele CNTM, iar al doilea subiect s-a focusat pe perspectivele de soluţionare a diferendului transnistrean, un subiect prezentat de Igor Boţan, directorul executiv al Asociaţiei ADEPT.

Ca urmare a prezentărilor făcute de experţi, au fost generate discuţii şi dezbateri la care participanţii s-au manifestat activ: au fost identificate posibilităţi de colaborare dintre tinerii lideri şi administraţia publică locală şi au fost formulate recomandări pentru îmbunătăţirea politicilor de tineret la nivel regional şi local. De asemenea, tinerii au fost informaţi într-o manieră obiectivă despre procesul de reglementare a diferendului transnistrean şi despre contribuţia părţilor implicate în reglementarea diferendului respectiv.

La sfîrşitul şedinţei, reprezentanţii ADEPT au înmînat diplome de participare tuturor audienţilor pentru frecventarea şedinţelor Şcolii Regionale a Tînărului Lider Politic în perioada ianuarie 2011-iunie 2012. La rîndul lor, tinerii lideri s-au arătat interesaţi de perpetuarea proiectului pe viitor şi au sugerat mai multe idei privind îmbunătăţirea şi eficientizarea proiectului Şcoala Regională a Tînărului Lider Politic.

Evenimentul a fost organizat în colaborare cu Centrul CONTACT din Bălţi, partener al Asociaţiei ADEPT în realizarea proiectului.

“Şcoala Regională a Tînărului Lider Politic” este un proiect realizat de Asociaţia pentru Democraţie Participativă (ADEPT), adresat reprezentanţilor aripilor tinere ale partidelor şi mişcărilor social-politice din regiunile Nord (Bălţi), Sud (Cahul) şi UTA Găgăuzia (Comrat) din Republica Moldova. ŞRTLP include 6 module, a căror tematică vizează, în principal, sistemul partidelor şi mişcărilor social-politice din Republica Moldova, precum şi instituţia alegerilor din ţara noastră.

Acest proiect este realizat de Asociaţia ADEPT cu suportul Fundaţiei Est-Europene din resursele acordate de Departamentul de Stat al Statelor Unite prin intermediul Fundaţiei Eurasia.