Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 ADEPTActivităţi

Tinerii lideri politici în vizită de studiu la Bucureşti

|versiune pentru tipar||
iunie 2015
Tinerii lideri politici în vizită de studiu la Bucureşti

În perioada 3–5 iunie 2015, Asociaţia pentru Democraţie Participativă ADEPT a organizat o vizită de studiu la Bucureşti, România, pentru un grup de audienţi din cadrul Şcolii Tânărului Lider Politic, ediţia 2014–2015.

În conformitate cu agenda prestabilită, vizite de studiu au fost efectuate la Agenţia Naţională de Integritate, Direcţia Naţională Anticorupţie, Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice şi Ministerul Justiţiei. Tinerii au avut posibilitatea să cunoască mai multe detalii despre reformele realizate de autorităţile române în domeniul educaţiei, justiţiei şi combaterea corupţiei, despre relaţiile bilaterale actuale dintre Republica Moldova şi România.

De asemenea, tinerii lideri au avut întâlniri şi la Palatul Parlamentului cu vicepreşedintele Tineretului Social Democrat, Andrei Tinu şi cu preşedintele Tineretului Naţional Liberal, deputatul, Florin-Alexandru Alexe. În cadrul întrevederilor, tinerii au discutat despre situaţia social-politică de pe cele două maluri ale Prutului şi despre rolul Uniunii Europene în derularea reformelor implementate în România.

“A fost o oportunitate deosebită nu doar pentru a cunoaşte şi înţelege care sunt reformele sectoriale în România, dar şi pentru a cunoaşte oamenii, persoanele din spatele acestor reforme, felul în care aceştia se manifestă, şi atitudinea lor faţă de ceea ce se întâmplă. Cred că România a fost o destinaţie utilă, atât prin prisma relaţiilor istorice, cât şi nivelul cooperării actuale. Am aflat despre felul în care justiţia şi-a căpătat independenţa, şi despre cum România este o istorie de succes la acest capitol. De asemenea am mai aflat că, dacă e să vorbim despre reforme serioase şi de amploare, cel mai important este să excludem orice implicare a politicului, atât la nivelul planificării, cât şi la etapa de implementare a reformelor”, a declarat un participant la încheierea vizitei de studiu.

Precizăm că vizita de studiu a fost organizată de Asociaţia ADEPT în parteneriat cu Institutul de Politici Publice din România, în cadrul proiectului “Tînărul Lider Politic — promotor al valorilor europene”, realizat cu susţinerea financiară a Black Sea Trust for Regional Cooperation.