Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 ADEPTActivităţi

Lansarea Şcolii Tânărului Lider Politic, ediţia XI

|versiune pentru tipar||
ianuarie 2012
Lansarea Şcolii Tânărului Lider Politic, ediţia XI

Pe 19 ianuarie 2012, Asociaţia pentru Democraţie Participativă ADEPT a lansat cea de-a XI-a ediţie a Şcolii Tînărului Lider Politic (ŞTLP). La şedinţa festivă au participat 46 de audienţi ai şcolii — reprezentanţi ai organizaţiilor de tineret din 12 partide politice şi ai societăţii civile.

Prezent la eveniment, directorul executiv al Asociaţiei ADEPT, Igor Boţan, a făcut o scurtă prezentare a proiectului, specificînd importanţa culturii politice în societate şi a trecut în revistă realizările echipei ADEPT în cadrul proiectului, manifestate prin instruirea şi informarea generaţiei de tineri lideri politici.

La şedinţa de lansare a participat şi dr. Mihai Cernencu, Şeful Catedrei Ştiinţe Umanistice de la Universitatea Liberă internaţională din Moldova (ULIM), moderatorul şedinţelor ŞTLP, care şi-a exprimat speranţa că tinerii vor da dovadă de implicare în cadrul şedinţelor şi de respect reciproc faţă de colegi, menţionînd că “indiferent de viziune sau culoare politică, la Şcoala Tînărului Lider Politic, pînă la încheierea şedinţelor — toţi devin foarte buni prieteni”.

De asemenea, la şedinţa de inaugurare au fost prezenţi şi absolvenţi ai ŞTLP din ediţiile precedente, care au venit cu un mesaj de încurajare pentru noua promoţie, îndemnîndu-i la responsabilitate şi eficacitate în timpul şedinţelor, dar şi la organizarea diverselor activităţi extracuriculare.

Şcoala Tînărului Lider Politic (ŞTLP) este un proiect al Asociaţiei ADEPT, lansat în 1999 şi care îşi propune să contribuie la consolidarea sistemului de partide politice din Republica Moldova şi la modernizarea politică a ţării prin formarea şi instruirea unei noi generaţii de lideri politici şi ai societăţii civile. Pînă în prezent, în cadrul celor zece ediţii ale Şcolii Tânărului Lider Politic au fost instruiţi peste 400 de tineri.

Ediţia din anul 2012 a Şcolii Tînărului Lider Politic este organizată în cadrul proiectului “Tînărul Lider Politic — promotor al valorilor europene”, cu sprijinul financiar al Fundaţiei Soros-Moldova.