Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 ADEPTActivităţi

Lansarea Şcolii Tânărului Lider Politic, ediţia XIV-a

|versiune pentru tipar||
ianuarie 2015

Pe 15 ianuarie 2015, la Chişinău, Asociaţia pentru Democraţie Participativă ADEPT a lansat cea de-a XIV-a ediţie a Şcolii Tînărului Lider Politic (ŞTLP). La şedinţa festivă au participat cei 45 de audienţi ai şcolii — reprezentanţi ai organizaţiilor de tineret din 12 partide politice şi ai societăţii civile care au fost selectaţi în baza unui concurs anunţat public.

Prezent la eveniment, directorul executiv al Asociaţiei ADEPT, Igor Boţan, a făcut o scurtă prezentare a proiectului menţionînd importanţa culturii politice în societate şi a trecut în revistă realizările echipei ADEPT în cadrul acestui proiect, prin intermediul căruia au fost instruiţi generaţii de tineri lideri politici. De asemenea, directorul ADEPT, a îndemnat tinerii să manifeste interes şi implicare faţă de subiectele care vor fi prezentate în cadrul şedinţelor şcolii iar ca finalitate să utilizeze cunoştinţele şi abilităţile formate în cadrul activităţilor profesionale.

La şedinţa de lansare a participat şi dr. Mihai Cernencu, şeful Catedrei Ştiinţe Umanistice de la Universitatea Liberă Internaţională din Moldova (ULIM), moderatorul şedinţelor ŞTLP, care şi-a exprimat speranţa că tinerii vor da dovadă de implicare în cadrul şedinţelor şi de respect reciproc faţă de colegi, menţionînd că “indiferent de viziune sau culoare politică, la Şcoala Tînărului Lider Politic, pînă la încheierea şedinţelor — toţi devin foarte buni prieteni”.

Şcoala Tînărului Lider Politic este un proiect al Asociaţiei ADEPT, lansat în 1999 şi care îşi propune să contribuie la consolidarea sistemului de partide politice din Republica Moldova şi la modernizarea politică a ţării prin formarea şi instruirea unei noi generaţii de lideri politici şi ai societăţii civile. Pînă în prezent, în cadrul celor 13 ediţii ale Şcolii Tânărului Lider Politic au fost instruiţi circa 700 de tineri.

Ediţia 2014–2015 a Şcolii Tînărului Lider Politic este organizată în cadrul proiectului “Tînărul Lider Politic — promotor al valorilor europene”, cu sprijinul financiar al The Black Sea Trust for Regional Cooperation.