Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriChişinău2018Curier electoral

Curier electoral din 26 aprilie 2018

|versiune pentru tipar|

CEC a demarat tipărirea listelor electorale de bază pentru alegerile locale noi din 20 mai

Comisia Electorală Centrală a demarat tipărirea listelor electorale de bază pentru alegerile locale noi din 20 mai 2018. În conformitate cu art. 44 din Codul Electoral, listele electorale de bază au fost întocmite în baza Registrului de stat al alegătorilor şi cuprind toţi cetăţenii cu drept de vot care domiciliază ori îşi au reşedinţa pe teritoriul unei secţii de votare. În total în listele electorale au fost incluşi 748,675 de alegatori: De asemenea, CEC informează că în perioada 30 aprilie — 19 mai, alegătorii din localităţile în care au loc alegeri locale noi, pot verifica corectitudinea întocmirii listelor electorale atât în localurile secţiilor de votare, cât şi online, accesînd pagina web a Comisiei www.cec.md, la rubrica “Verifică-te în RSA”.

Maxim Braila şi-a prezentat programul electoral pentru alegerile din 20 mai

Eliminarea corupţiei şi birocraţiei prin electronizarea procesului de administrare a Primăriei, intrări limitate în oraş, păstrarea şi restaurarea oraşului istoric, acestea sunt câteva dintre obiectivele politice propuse de candidatul Partidului Popular Republican, Maxim Braila, la funcţia de primar al mun. Chişinău. Totodată, anual din salariul său personal, Maxim Braila a spus că va planta câte 1000 de copaci, iar mediul înconjurător va fi strict protejat. O prioritate pentru el este şi construcţia uzinei de prelucrare a deşeurilor.

Vlad Ţurcanu va fi purtătorul de cuvânt şi persoana de încredere a unui concurent electoral

În cadrul unei conferinţe de presă, candidatul PUN Primăria mun. Chişinău, Constantin Codreanu, a anunţat că fostul consilier prezidenţial Vlad Ţurcanu devine purtătorul său de cuvânt şi persoana sa de încredere. “Sunt sigur că prezenţa lui Vlad alături de mine îi va convinge şi pe ceilalţi să vină alături de noi şi că eu sunt candidatul pentru care trebuie să-şi exprime votul”, a declarat Constantin Codreanu.

Declaraţii şi comunicate de presă ale concurenţilor electorali