Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriChişinău2018Curier electoral

Curier electoral din 18 aprilie 2018

|versiune pentru tipar|

Silvia Radu a colectat 13 mii de semnături în favoarea candidaturii sale la funcţia de primar general

Primara interimară a capitalei, Silvia Radu, a adunat timp de opt zile peste 13 mii de semnături ale chişinăuienilor în favoarea candidaturii sale la funcţia de primar al capitalei. Aceasta dă asigurări că nu a fost ajutată de vreun partid politic, neagă că ar fi susţinută de Partidul Democrat din Moldova (PDM) şi afirmă că este o “persoană independentă”. Radu a prezentat listele de semnături la Consiliul electoral Chişinău iar timp de şapte zile, Consiliul urmează să verifice corectitudinea şi veridicitatea acestora. // ZdG

Promo-LEX a prezentat primul raport de monitorizare a alegerilor locale noi

Coruperea alegătorilor şi utilizarea banilor publici în campanie sunt principalele abateri identificate în perioada 20 martie – 18 aprilie de observatorii Promo-LEX şi prezentate în primul raport de monitorizare a alegerilor din 20 mai. În contextul activităţilor de promovare electorală au fost identificate cel puţin două situaţii ce ar indica asupra utilizării abuzive a resurselor administrative. Este vorba despre colectarea semnăturilor de susţinere a Silviei Radu şi campania de promovare a candidatului Partidului Democrat din comuna Voloviţa.

Valeriu Munteanu şi-a prezentat programul electoral pentru alegerile din 20 mai

În cadrul unui eveniment public, candidatul Partidului Liberal la funcţia de primar al mun. Chişinău, Valeriu Munteanu şi-a prezentat programul electoral pentru alegerile din 20 mai. La eveniment a participat conducerea PL şi ex-primarul capitalei, Dorin Chirtoacă. “Planul meu este să atrag bani în Chişinău pentru a finanţa investiţiile. Prioritare, în prima perioadă, vor fi investiţiile care vor aduce pentru Chişinău şi chişinăuieni profit, slujbe bine plătite şi dezvoltare. Dacă nu acţionăm repede, Chişinăul se ruinează şi moare. Dar dacă facem ce trebuie, Chişinăul va renaşte şi va deveni o splendidă capitală europeană”, a conchis Valeriu Munteanu.

Declaraţii şi comunicate de presă ale concurenţilor electorali