Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriChişinău2018Curier electoral

Curier electoral din 23 aprilie 2018

|versiune pentru tipar|

PPEM nu va desemna candidaţi în alegerile locale noi din mun. Chişinău şi Bălţi

Partidul Popular European din Moldova se va abţine să desemneze propriul candidat la alegerile locale anticipate din municipiile Chişinău şi Bălţi, despre aceasta a anunţat într-o conferinţă de presă preşedintele PPEM, Iurie Leancă. Politicianul speră că odată cu decizia PPEM, dreapta proeuropeană să va consolida pentru a nu permite preluarea forţei politice de către socialişti, pe care îi consideră “inamici a tot ce înseamnă parcursul european”. Liderul PPEM consideră că alegerile locale curente au fost create într-un context artificial, iar în consecinţă, cei care au de pierdut, sunt locuitorii din Chişinău şi Bălţi.

Alexandra Can a fost înregistrată în cursa electorală

Candidata Partidului Naţional Liberal la alegerile locale noi din municipiul Chişinău, Alexandra Can, a fost înregistrată în cursa electorală. Decizia a fost adoptată în cadrul şedinţei Consiliului Electoral de Circumscripţie Chişinău. Alexandra Can este al optulea candidat înregistrat.

Congresul Autorităţilor Locale şi Regionale al Consiliului Europei va monitoriza alegerile din 20 mai

Potrivit CEC, alegerile locale noi din 20 mai 2018 vor fi monitorizate de către observatori internaţionali din partea Congresului Autorităţilor Locale şi Regionale al Consiliului Europei. Misiunea de observare în Republica Moldova este planificată pentru perioada 17–21 mai 2018. // CEC

PCRM nu va desemna candidaţi în alegerile locale noi din mun. Chişinău şi Bălţi

Partidul Comuniştilor din Republica Moldova consideră inoportună înaintarea candidaţilor săi pentru alegerile anticipate din 20 mai şi îndeamnă alegătorii să ignoreze alegerile, despre aceasta se arată într-o declaraţie făcută publică de CC al PCRM. Partidul consideră că “oricine ar fi ales în funcţia de primar general la aceste alegeri, mandatul lui va fi valabil doar pentru un termen de cîteva luni — pînă la alegerile locale generale din anul 2019. (…) E lucru clar că, într-un termen atît de scurt, fără a avea sprijinul consiliilor locale şi de acum după aprobarea bugetelor anuale, nici un primar nu va reuşi să soluţioneze chiar şi cele mai elementare probleme”.

Declaraţii şi comunicate de presă ale concurenţilor electorali