Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiComune

Notificare pe marginea speculaţiilor referitoare la poziţia BMD faţă de alegerile din Ucraina

|versiune pentru tipar||
AMNPDMPSLPEMAVE (astăzi PVE) / 24 noiembrie 2004
În cadrul conferinţei de presă de la 23 noiembrie 2004, conducerea BMD a declarat, că alegerile din Ucraina sunt prerogativa poporului ucrainean. BMD va promova o politică de bună vecinătate cu Ucraina, indiferent de cine va învinge în actuala cursă prezidenţială. Problema relaţiilor bilaterale va depinde de iscusinţa şi bunăvoinţa conducerii de la Chişinău mai mult, decât de faptul, cine va fi Preşedinte la Kiev. BMD va respecta alegerea finală a poporului ucrainean, a menţionat dl Serafim Urechean, preşedintele BMD.

În acelaşi timp, conducerea BMD şi-a exprimat regretul, în legătură cu numărul foarte mare de fraude atestate de observatorii internaţionali şi locali la scrutinul din Ucraina. Devierile de la normele democratice pun în gardă comunitatea internaţională şi ne fac să urmărim cu îngrijorare evoluţia evenimentelor, s-a mai menţionat la conferinţa de presă.

Cele expuse mai sus constituie, la moment, singura luare de atitudine a conducerii BMD, referitor la alegerile prezidenţiale din Ucraina. Oricare alte informaţii sunt falsuri speculate, tradiţional, de surse relevante.

Centrul de Presă al Blocului “Moldova Democrată” aminteşte, că ambii candidaţi la funcţia de Preşedinte al Ucrainei, au exprimat poziţii reticente faţă de actuala conducere din Moldova, ceea ce demonstrează eşecul politicii ei total în relaţiile cu vecinii.

Centrul de Presă al BMD
Comunicat de presă al Blocului “Moldova Democrată” Discurs al Preşedintelui Blocului “Moldova Democrată” la mitingul consacrat apărării democraţiei şi drepturilor omului