Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPCRM

Declaraţia fracţiunii PCRM în legătură cu proiectul 1103 “Cu privire la asigurarea egalităţii”

|versiune pentru tipar||
PCRM / 25 mai 2012 | 
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova

Puterea nelegitimă — Alianţa pentru Integrare Europeană — pregăteşte o nouă lovitură asupra statalităţii Republicii Moldova şi bazelor morale ale societăţii moldoveneşti. Aprobarea scandalosului proiect de lege privind combaterea şi prevenirea discriminării, redenumit, ulterior “Legea cu privire la egalitatea de şanse”, iar pe data de 23 mai 2012 în şedinţă de Guvern, la propunerea Prim-ministrului, aprobat ca Legea cu privire la asigurarea egalităţii, avînd, practic, acelaşi conţinut — de fapt, este o nouă trădare din partea actualei puteri a propriului popor şi valorilor spirituale ale acestuia.

Adoptarea acestei legi în opinia noastră, reprezintă o provocare enormă împotriva bazelor moralităţii umane. Este bine cunoscut, că doar cîteva ţări-membre ale Uniunii Europene au riscat să adopte asemenea acte legislative, iar majoritatea statelor europene din motive evidente, nici nu au de gînd în principiu să adopte astfel de acte legislative.

Constituţia Republicii Moldova în articolele sale de bază garantează clar drepturile şi libertăţile de bază ale omului, inclusiv şi principiul egalităţii. Şi pentru a realiza acest principiu este necesar doar să respecţi prevederile Constituţiei Republicii Moldova, dar nu a promova propaganda agresivă împotriva valorilor tradiţionale şi viziunilor majorităţii societăţii moldoveneşti. În acest context este evident că, nu există nici necesitate juridică, şi nici oportunitate politică pentru adoptarea acestei legi.

În condiţiile, cînd actuala guvernare refuză cetăţenilor Republicii Moldova în realizarea drepturilor constituţionale de bază, inclusiv dreptul la muncă şi viaţă destoinică, dreptul la alegeri democratice, la libera exprimare, adoptarea acestei legi, negată totalmente de întreaga societate, este nu altceva decît o scuipare în adresa poporului nostru.

Fracţiunea Partidului Comuniştilor este categoric împotriva acestui document ruşinos care discreditează acest Parlament şi declară, că şi în caz de adoptare a acestui proiect amoral, avînd la bază posibilităţile legale, va opune rezistenţă aplicării acestuia şi va întreprinde toate măsurile pentru anularea cît mai rapidă a lui.

Sursa: www.pcrm.md

Preşedintele PCRM, Vladimir Voronin se află într-o vizită de lucru la Moscova Voronin: Societatea trebuie să cunoască numele celor, care au votat o Lege anticreştină